Što se hidraulika tiče potraži na netu uputstvo o korišćenju Rakovice 65 ili 76 (ili možda već imaš tu knjigu sa zelenim koricama), tamo je detaljno opisano kako se koristi hidraulik, ili pogledaj moje postove u temi o Rakovici - sigurno sam negde već pisao o tome.
Što se tiče vertikalnih poluga, njih odvijaš ili zavijaš tako da plug stoji vodoravno u brazdi dok oreš - mislim na vodoravno poprečno u odnosu na pravac kretanja, (dok vodoravno u pravcu kretanja podešavaš sa toplingom).
Što se tiče ručice na plugu i kolenaste ososvine, tu ti ne mogu konkretno pomoći jer nisam sa Rakovicom orao sa tim plugom, ali po opisu plug ti se konstantno zabražđuje pošto moraš da se sklanjaš u desno u pravcu kretanja da bi plug išao do reda džombi (kad npr. u jednom prohodu prođeš tako da ti plug odseče neposredno do reda, onda bi u sledećem prohodu sa radnim zahvatom tog pluga trebao da normalno orući opet odsečeš do sledećeg reda, a ti ga očigledno premašiš pa se zato mičeš u oranje da bi opet išao neposredno do reda kad je najbolje zaoravanje džombi). Kad se plug zabražđuje onda bi ručicu trebalo vući nazad (tako da ti desno koleno na kolenastoj ide napred), ali to je povezano i sa tim koliko je kolenasta izvučena u desnu stranu, tj da prva brazda hvata svojih 35cm. Naravno, podrazumeva se da su ti španeri koji drže donje poluge raspušteni.