Oranje

Ili neravna njiva na krajevima od nestručnog izoravanja uvratina od ranije,a topling neide u šlicovanoj rupi,pa pravi cirkus

Kad se traktor nagne na stranu (kad uđe točkovima u brazdu) plug pobegne na istu stranu dok je još u vazduhu (i nije zategnut španerima) i kad plug spustiš on nije na punom zahvatu već na nekom mnogo manjem , i treba mu oko 10tak metara da se vrati na pun zahvat.
::svaka cast:: Tacno tako. I ja sam ranije imao te probleme dok nisam poceo da radim kao sto ti je napisao Bi Zeleni

Nema tu veze ni sa ajnšlagom ni sa neravninama, stvar osećaja i veštine (to uđe u krv), ako znaš da pravilno ulaziš u markir od sejalice znaćeš i u brazdu, ja još mog Marka malo kvečujem oko tog ulaženja pošto kad zajedno oremo on nepazi kad ulazi pa ja stalno odsecam (ispravljam a neshvata kako je divno orati posle uvratine) a kad sam radi onda vodi računa koliko toliko (odseca) i treba uvek težiti u isto vreme puštati plug u zemlju zbog oranja uvratina).

U markir ulazim na kocnicama. Mada kod nas u ataru nisu ni blizu uvratine propisnima od bar 6m,pa da imam mesta za manevrisanje tj. izlazenje i ulazenje u njivu.

Или оваква ауто канџа која блокира полугу чим се плуг дигне на одређену висину, а исту откључа кад се плуг спусти опет на одређену висину, тако да нема врдања истог при кретању и није потребно ићи на курс орања...
Automatic-Bar-Hole-Stabiliser-with-Float-Position.jpg

Velike ima veze sa neravninama i sa šlicovanom rupom i sa finom hidraulikom,sa plazovima .... sa svim ima veze... plug kad je dobro naštelovan,možeš u brazdi krivudati,samo da je zadnji točak u brazdi,brazda iza traktora ostaje ravna :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ti Sale onda pusti njega neka sam ore,vidiš da je onda pažljiviji.Ovako se osloni na tebe i baš ga briga.Ti lezi kući i uživaj a on neka se uči.

Tako je , a opet vezano je sa dubinom. Šta treba : šlicovana rupa za toplink , pri izlasku usporiti okrenuti se i malo ručno korigovati dubinu ako je neravan teren , pri ulasku stisnuti dugme za prinudno spuštanje i ko što rekoše ulaziti ravno i spustiti plug u momentu pred što će zadnji točak upasti u brazdu .

Cicimoric , što ti je točak u vazduhu ? Zaglavio ili namjerno ?

Tako je , a opet vezano je sa dubinom. Šta treba : šlicovana rupa za toplink , pri izlasku usporiti okrenuti se i malo ručno korigovati dubinu ako je neravan teren , pri ulasku stisnuti dugme za prinudno spuštanje i ko što rekoše ulaziti ravno i spustiti plug u momentu pred što će zadnji točak upasti u brazdu .

Cicimoric , što ti je točak u vazduhu ? Zaglavio ili namjerno ?

Cici ima dva točka

Velike ima veze sa neravninama i sa šlicovanom rupom i sa finom hidraulimom,sa plazovima .... sa svim ima veze... plug kad je dobro naštelovan,možeš u brazdi krivudati,samo da je zadnji točak u brazdi,brazda iza traktora ostaje ravna :ppozdrav:
Ako to sve ima veze sa ulaženjem u brazdu onda ja baš ništa neznam o oranju, izgleda da ću morati da prošlicujem rupu na piramidi da bi pravilno ulazio u brazdu.

Aco pokušavam da ga naučim da sve što radi da radi pravilno jer posle sve druge operacije idu lakše, znam da je mlad i da ga svašta drugo interesuje ali bitno je da ima volju, voleo bi da ga sad naučim da se posle nepati, "matorog konja teško naučiti da vuče kola".

A zašto krivuda na izlaženju,hoćeš da kažeš,da izadje traktorom iz brazde,ili otpozadi zakopčava šlic? Za ulaženje je OK to što kažeš,ali može da ulazi po PSu,ako je situacija kako sam napisao :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

A što ja volem razrivač,nema ništa od ovih problema,samo gassss :haha: ,ni jebade oko međa,samo gaasss :haha:

Или оваква ауто канџа која блокира полугу чим се плуг дигне на одређену висину, а исту откључа кад се плуг спусти опет на одређену висину, тако да нема врдања истог при кретању и није потребно ићи на курс орања...
Automatic-Bar-Hole-Stabiliser-with-Float-Position.jpg
Gde ovako nesto kod nas kupiti?

Kolko sam ja skužio u šlicovanu rupu treba da idu trobrazni sa točkom i sa traktorima sa ehr om ili drugim nekim sistemom regulacije a u okruglu fiksnu rupu oni koji reaguju preko opruge ne toplinku .

Kris nebojim se ja nijedne konkurencije :osmeh:, ja bar dođem na takmičenje a to hoću li biti prvi ili zadnji to me baš briga, ima od mene na stotine boljih i to me uopšte ne opterećuje, bitno je to druženje, to je naš praznik kao i spitovi sa prezentacijama drugih mašina u radu ali no.

Nazad
Vrh