mindjušar
Član
Ili neravna njiva na krajevima od nestručnog izoravanja uvratina od ranije,a topling neide u šlicovanoj rupi,pa pravi cirkus
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tacno tako. I ja sam ranije imao te probleme dok nisam poceo da radim kao sto ti je napisao Bi ZeleniKad se traktor nagne na stranu (kad uđe točkovima u brazdu) plug pobegne na istu stranu dok je još u vazduhu (i nije zategnut španerima) i kad plug spustiš on nije na punom zahvatu već na nekom mnogo manjem , i treba mu oko 10tak metara da se vrati na pun zahvat.
Ostavis malo sire uvratine.Posle par prohoda vise popreko i resena stvar..U markir ulazim na kocnicama. Mada kod nas u ataru nisu ni blizu uvratine propisnima od bar 6m,pa da imam mesta za manevrisanje tj. izlazenje i ulazenje u njivu.
Tako je , a opet vezano je sa dubinom. Šta treba : šlicovana rupa za toplink , pri izlasku usporiti okrenuti se i malo ručno korigovati dubinu ako je neravan teren , pri ulasku stisnuti dugme za prinudno spuštanje i ko što rekoše ulaziti ravno i spustiti plug u momentu pred što će zadnji točak upasti u brazdu .
Cicimoric , što ti je točak u vazduhu ? Zaglavio ili namjerno ?
Ako to sve ima veze sa ulaženjem u brazdu onda ja baš ništa neznam o oranju, izgleda da ću morati da prošlicujem rupu na piramidi da bi pravilno ulazio u brazdu.Velike ima veze sa neravninama i sa šlicovanom rupom i sa finom hidraulimom,sa plazovima .... sa svim ima veze... plug kad je dobro naštelovan,možeš u brazdi krivudati,samo da je zadnji točak u brazdi,brazda iza traktora ostaje ravna
Nisi ti još imao pravu konkurenciju na Srbobranskoj brazdi,mog kuma...Ako to sve ima veze sa ulaženjem u brazdu onda ja baš ništa neznam o oranju, izgleda da ću morati da prošlicujem rupu na piramidi da bi pravilno ulazio u brazdu.
Gde ovako nesto kod nas kupiti?Или оваква ауто канџа која блокира полугу чим се плуг дигне на одређену висину, а исту откључа кад се плуг спусти опет на одређену висину, тако да нема врдања истог при кретању и није потребно ићи на курс орања...
Kolko sam ja skužio u šlicovanu rupu treba da idu trobrazni sa točkom i sa traktorima sa ehr om ili drugim nekim sistemom regulacije a u okruglu fiksnu rupu oni koji reaguju preko opruge ne toplinku .