Oranje

Kod nas sojista idu kako hoćeš,a kukuruzišta teško zemlja sabijena mokra,pa i ta naša laka zemlja... sva sreća pa sam smanjio zahvat pluga inače skidanje treće glave.

Da, Regent Saturn III.. Zahvat 3x35, dubina oranja 30cm.. Ja vozim 1H brzinom, gde je teze 3M.. Ovde je potrosnja bila 12l/kj..

I ja ovih dana koristim ovo lepo vreme :)

img-20161106-085607-1.jpg

img-20161106-085517.jpg

Ostaje ti krivina nadesno ili nalevo?
Ako je nadesno ne ulazis lepo u brazdu.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Kad se traktor nagne na stranu (kad uđe točkovima u brazdu) plug pobegne na istu stranu dok je još u vazduhu (i nije zategnut španerima) i kad plug spustiš on nije na punom zahvatu već na nekom mnogo manjem , i treba mu oko 10tak metara da se vrati na pun zahvat.

Tacno to.Zato ja uvek ostavim zadnji tocak na neoranomTj malo levo svega 5cm od ivice brazde.Cim krenem upadne i zadnji i bude perfekt ravno.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Kolega to je samo do ulaženja u brazdu, bez uvrede, takve greške prave početnici tojest ko prvi put ore i vremenom neki sami shvate da netreba direktno ulaziti sa oba točka u brazdu već čisto malo iskosa tako da kad zadnji točak treba da upadne u razor onda puštaš plug, kao da sečeš krivinu, teško je to malo objasniti ali kad bi video jednom video bi da je jednostavno.:ppozdrav:

Nazad
Vrh