galicije83
Član
Нису чули за директну сетву или пак редуковану обраду , а приноси им никаки у тој енглеској...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ove godine oboren rekord u potrosnji.Oko 40 lit po hektaru.Na oko i ne izgleda lose ali samo traktori znaju sta su preziveli.
Kod Matijevica cujem da ide i do 50 lit po ha .
U pitanju su kukuruzista kosena posle one obilne kise od 50 i nesto litara za 24h.
E tu dodjite da se slikate i da naplatite.
Cici
Качи ти њему и ту 5 главу, нема смисла радити овако са 4 главе, а толки тракторчић...
Danas završeno oranje za ovu godinu.
Ima veze kako je urašen kukuruz itekako.
Deo parcele bran pre kiše posle duvao onaj vetar danima odneo pola lišća,ne vidi se ni tuluska,jedan deo obran posle kiše tu i tamo vire tuluske ali nije strašno ali zato na delu gde je kombajn pokosio bili štapovi pola metra iznad zemlje ko da sam ašovom kopao a ne orao.Razmak na plugu 105 cm.
U soji se oralo neverovatno lako što se mog skromnog iskustva tiče do sada lakše nisam uradio oranje ,počeo sam čak i da verujem da 1221 nije veliki potrašač prošle godine 17-20 lit po kja ove neverovatnih 11-13l po kj.Inače ovo je prva godina da znam da dolazi slava Arangel (8 .11) a da pola atara nije urađeno uglavnom u ovo vreme ostane 10% atara ne više.Naravno 2014 kada smo bili potopljeni ne računam.
A deli nas samo par km vazdusnom linijom...Danasnje oranje:
Plug smo uzeli 2014 god. ali sam ga tek sada podesio onako kako sam zamislio. Te prve godine nije bilo sanse da se podesi zbog blata i vode a prosle godine sam orao sa njim samo 9 KJ pa me je mrzelo da ga podesavam iako sam video da ne ide bas najbolje.