Čuo sam i video mnoge rupe, a sad čujem prvi put za šlicovanu.Još da je vidim pa da idem miran na spavanje.Šteta što naš Minđušar radi puno zemlje pa je po vas dan na njivi i nadgleda svoje radnike,pa se retko oglašava na forumu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam takve, ali bi mi trebao još jedan par, mada sad sam se predomislioJa sam i sa rusom orao na šlicovanu rupu
Druškan,nemoj ni gledati,u Waltersheidu je oko 1000eura komad,bez pdv
Gde ovako nesto kod nas kupiti?
A deli nas samo par km vazdusnom linijom...
Cicimoric , što ti je točak u vazduhu ? Zaglavio ili namjerno ?
Nije meni bitno to za oranje, zato se ni ne uključujem u raspravu, već mi treba iz drugih razloga.... No, preskupo jeСкупо је то да би се нскнадно куповало...а и шта ће ти, ко да је битно како се оре и јел крива бразда ил није...правите овде науку од превртања земље...
Скупо је то да би се нскнадно куповало...а и шта ће ти, ко да је битно како се оре и јел крива бразда ил није...правите овде науку од превртања земље...
Zasto mi u početku i na kraju brazde ide u krivo nekih 10ak metara pri ulasku i izlasku iz brazde u brazdi ide ravno pustim volan nema kose vuče itd španeri odpušteni?
U šta ti komšija potroši daneČuo sam i video mnoge rupe, a sad čujem prvi put za šlicovanu.
Ta je odlicna jos(ironicno)bilo je njiva gde sam svaki izlazak iz brazde kada dizem plug morao da skidam sa otikom zemlju sa daske koja bi se uhvatila par cm debljine u tvrdom sloju i tako bi mogao ceo dan da orem...kao pirocanac,orem-a daske ne trosim!Nije bas kao kod tebe ali je dovoljno da napravi problem.
- - - - - - - - - -
Kako si održavao približnu dubinu oranja na ovakvoj njiviTrazio sam dva tocka jer kada smo uzimali plug uslovi za oranje su bili ovakvi:
Kako si održavao približnu dubinu oranja na ovakvoj njivi
Srđane je si li probao sa rešetkastim daskama da oreš tu zemlju, ipak rešetka ima manje kontakta sa zemljom a samim tim manje bi trebao da lepi i malo lakše da ide?