Oranje

Onda čekaš da dobro nakisne a ako imaš kratak fitilj šibica odradi posao.

Pogled smoga
a332c958569e9cbbc41fdd8273d2e2f4.jpg
[/IMG]

Neka oni svi kazu sta hoce ali 115cm od glave do glave je 115cm i tu nema sta da bude pogresno! :D Sve i da je los adapter ili tarup na adapteru, pluzina to proguta bez da gusi. Jos ako je i zahvat velik po radnom telu, ima dovoljno zemlje da lepo zaore!

Poslednja izmena:
Danas završeno oranje za ovu godinu.
Ima veze kako je urašen kukuruz itekako.
Deo parcele bran pre kiše posle duvao onaj vetar danima odneo pola lišća,ne vidi se ni tuluska,jedan deo obran posle kiše tu i tamo vire tuluske ali nije strašno ali zato na delu gde je kombajn pokosio bili štapovi pola metra iznad zemlje ko da sam ašovom kopao a ne orao.Razmak na plugu 105 cm.
U soji se oralo neverovatno lako što se mog skromnog iskustva tiče do sada lakše nisam uradio oranje ,počeo sam čak i da verujem da 1221 nije veliki potrašač prošle godine 17-20 lit po kja ove neverovatnih 11-13l po kj.Inače ovo je prva godina da znam da dolazi slava Arangel (8 .11) a da pola atara nije urađeno uglavnom u ovo vreme ostane 10% atara ne više.Naravno 2014 kada smo bili potopljeni ne računam.

Ja nisam takao oranje. Sutra planiram da zakacim plug i ako ne bude padalo da radim najhitnije njive.

Nazad
Vrh