Oranje

Posto sam se smorio od ove zime i nerada, morao sam da zakacim neki plug i da orem :D

30jh24y.jpg

Drugar se ponovio pa rekoh da vidim kako ore resetkasta daska. :D

Inace, ovo je ako se ne varam 12. po redu plug koji je kacen za Claasa.

Tomo, bilo je zdravo zima da bi se nesto krupno radilo, samo sitno raduckanje. Nasi opstinari su resili da daju drzavnu zemlju u zakup krajem januara pa sam opet imao zanimacije sa plugom i traktorom. :)

Poslednja izmena:
Jest , ručno promjenjljiv zahvat , sad je rasturen na oko 17-18" . Mogao je samo da ima malo jaču tzv "piramidu" bilo je varenja inače još kad mu kupim pera biću zadovoljan.

Imamo taki isti i nama je isto pucala okretnica ko i prethodnom vlasniku koji ju je totalno loše povario. Kad smo ju mi čestito povarili nije više bilo pucanja. Naš ima pretplužnjake i jako lijepo zaorava. Plug jako lijepo slaže, lagano se vuče... sve 5. Jedino što nemamo crtalo ni nosač crtala. Ako čuješ da neko prodaje javi.

E i ja bi uzeo za sve brazde crtala da naleti .. Jesenas sam uzeo nove sve raonike špiceve i plazove , Švapske u Križevcima . Zadovoljan sam . Za sledeću godinu akobogda daske (duge) i pera, deflektore. Nemam ja problem sa okretnom osovinom , ako na to misliš nega sa onom konstrukcijom okolo .

Imamo taki isti i nama je isto pucala okretnica ko i prethodnom vlasniku koji ju je totalno loše povario. Kad smo ju mi čestito povarili nije više bilo pucanja. Naš ima pretplužnjake i jako lijepo zaorava. Plug jako lijepo slaže, lagano se vuče... sve 5. Jedino što nemamo crtalo ni nosač crtala. Ako čuješ da neko prodaje javi.

Jozic iz Pleternice po kataloskom broju nabavlja sve djelove za kvernelanda (ili original ili zamjenske). Razmisljam da odem naruciti raonike za moj 754 pa da i njih imam original.

momo, jedini ti kreno orat bez goriva. :osmeh:

Od ljetos neradi više mjerač , bio se plovak iskrivio neznam ni sam kako , jedino logično objašnjenje je da se lanac koji slobodno visi sa čepa rezervoara unutra nekako zakačio u radu za cijev usisa goriva i kad sam otvarao čep da se povlačenjem i cijev iskrivila i odtad neradi mjerač ??
Inače loža se sa pogodbom može dobiti trenutno po 0.53e , pa nije stavka.

Jozic iz Pleternice po kataloskom broju nabavlja sve djelove za kvernelanda (ili original ili zamjenske). Razmisljam da odem naruciti raonike za moj 754 pa da i njih imam original.

Imam ja 2 para raonika ostala mi od pluga možda su i original nikad nisam zagledao ,jer imaju isto strelicu kao daske

Od ljetos neradi više mjerač , bio se plovak iskrivio neznam ni sam kako , jedino logično objašnjenje je da se lanac koji slobodno visi sa čepa rezervoara unutra nekako zakačio u radu za cijev usisa goriva i kad sam otvarao čep da se povlačenjem i cijev iskrivila i odtad neradi mjerač ??
Inače loža se sa pogodbom može dobiti trenutno po 0.53e , pa nije stavka.
jos kad bi do ljeta ostala ovakva cijena pooro bi sto god imam i nemam. :osmeh:

Imam ja 2 para raonika ostala mi od pluga možda su i original nikad nisam zagledao ,jer imaju isto strelicu kao daske

Lako moze biti da su original ako imaju strelicu. Original raonici koji idu na moje plug trebaju imati oznaku "KK 063013" Ovo je oznaka za zahvat 12" (3 rupe za montazu) a oznaka "KK 063014" oznacava raonik za zahvat 14" (4 rupe za montazu). Obadva ova raonika na sebi trebaju imati i rupe za okretni spic. Ne znam oznake za obicne raonike posto su u katalogu ovog radnog tjela prikazani samo raonici sa spicem.

Da , uglavnom kod Kvernelanda su u ponudi raonici sa rupama i oblikom za "špic" kao zamjena za stare i daske koje su duže a mogu se montirati umjesto originalnih kraćih i te su nove verzije jeftinije od starijih .

Stavio jesenas nove raonike i okretne špiceve , uradjeno 60 ha od tada i vjerovatno će raditi bar toliko još do okretanja a nisu skupi , nego pored čuvanja raonika imaju i efekat "polu podrivača" .... ( to je moj patenirani naziv :haha: ) . Nije baš nebitno kad se svaka brazda , ako oremo npr na 20 cm , još dodatno propara na 25 cm špicem.

Nazad
Vrh