Bobo
Član
Ja sam kupio prije dosta vremena plug s Vogel glavama i on je imao samoostrece raonike s iskovanim kljunom na sebi. Oralo se i boga i vraga s njim i nikad ih skidao nisam s pluga do ovog ljeta. Plug nece u zemlju jer je spic lemesa potrosen u ravan s plazom i plug se poceo oslanjati na plaz i nema oranja. Prve godine sam navario neke spiceve od obicnog flaha da raonik postane "stariji" od plaza i radilo je to tako ali su se potrosili relativno brzo i opet nece plug u zemlju. Igrom slucaja i nicega vise naletim na 8 skoro novih spiceva original Vogel&Noot. skinem raonike, odnesem kod kolege da ih probusi na ogromnu industrijsku busilicu al ne da se original materijal samo tako busiti (Vogel%Noot PERMANIT). Dva raonika je busio preko sat vremena (4 rupe 12mm) ali se isplatilo. Sad su spicevi na njemu i ako treba u asfalt plug ide tako da raonike necu morati mjenjati jos bar dvije sezone dok se cjeli raonik ne potrosi do te mjere da se plug vise ne oslanja na njega nego na kozlac.
Kovacki raonik vise kupovati mi ne pada na pamet, to je sve obicno zeljezo koje se jako brzo tupi i trosi. Original raonici dal vogel, kverneland, lemken il neki deseti vrijede i zadnjeg dinara koji se za njih daje. Namontiras i ne mislis a oni stalno ostri. Kud ces bolje.
Kovacki raonik vise kupovati mi ne pada na pamet, to je sve obicno zeljezo koje se jako brzo tupi i trosi. Original raonici dal vogel, kverneland, lemken il neki deseti vrijede i zadnjeg dinara koji se za njih daje. Namontiras i ne mislis a oni stalno ostri. Kud ces bolje.