Oranje

mi smo na 17 po kj. i nemoze manje. sve je probano. ali dubina je fiksna.

Sent from my SM-G355HN using Tapatalk

Вишљи смо од вас, а уједно и лежимо на лесној заравни, која се ту код нас и завршава и због ње иаммо управо и други тип земље, која се лако обрађује и даје поприличне приносе.

Леп је то учинак мућобуено, од 1,4Ха на сат....

To je to ali mi nije jasno kako se hvale vlasnici Fendt traktora da skoro pa i ne troše gorivo u oranju dok svi ostali proizvođači su tu gde i ja pa i više.Mislim na moj kraj konkretno.

Вишљи смо од вас, па не чуди и други тип земље, а уједно и лежимо на лесној заравни, која се ту код нас и завршава...

Леп је то учинак мућобуено, од 1,4Ха на сат....
u teoriji. u praksi je 1 ha/ sat. jer su parcele 400 metara. i usitnjene su.

Sent from my SM-G355HN using Tapatalk

Kod mene je JD 4250 (140 ks) trošio između 17-20 litara po k.j. sa trobraznim obrtačem 3x30 sa fiksnom dubinom i dosta snage u rezervi... Ovo je bila prva sezona oranja sa tim traktorom pa smo probali sa tim plugom. Mogao bi da radi i sa 3+1 pa da se po potrebi skida ta jedna glava, al i ovako je ok.

Матићу, матићу, па како ти није јасно да њихови трактори имају мотор који је перпетум мобиле не прве врсте већ до прве врсте:haha:, јер ипак потроше који зачепак горива по Ха у орању...

Знам шта је мука код тих кратких њива имам их подоста.

Moguće da je to u pitanju. :osmeh: Zaista ima svih mogućih traktora i sem Fendta svi srču od 15 do 30 litara goriva po k.j.
Floyd ti možeš komotno 4*35 plug da vučeš.J.D će ga vući bez po muke i dobićeš nešto manju potrošnju jer će biti uposlen kako treba.Sa 3*30 on se igra.

Možeš se ti sprdati koliko god hoćeš.U kombajnu M.B motor je pun pogodak za traktor ne znam jer nisam probao a ovaj jedan primer koji sam naveo nije merodavan jer je u pitanju budževina.Javiće se neko iskusniji.

Opet se zalite na potrosnju. Kod mene Massey 80ks sa ravnjakom 3x14 trosi 25l po ha, dok John Deere 70ks s tim istim plugom zna potrositi i vise..

To je to ali mi nije jasno kako se hvale vlasnici Fendt traktora da skoro pa i ne troše gorivo u oranju dok svi ostali proizvođači su tu gde i ja pa i više.Mislim na moj kraj konkretno.

Ima moj dobar kolega Fendt 311 Farmer turbomatic (115ks) i troši mu po satu 10l dizela, bez obzira u teškoj ili laganoj zemlji, druga je sad stvar koliko može napraviti u tih sat vremena i kako je agregatiran.
Ima plug okretač 3x14" (3x35) i odlično ide u težoj zemlji i ima tu potrošnju 10l po satu, dalje sve ovisi o uvjetima i stanju na zemlji koliko napravi u tih sat vremena.

Poslednja izmena:
Neminovno je da su mali potrošači.Čak je jedan član koji poseduje Fendt-a pričao na prošlom okupljanju da mu troši 7 litara na sat.To je baš smešna potrošnja.

Nazad
Vrh