Nije meni problem citati komentare vrhunskih strucnjaka, forum sluzi da bi mi koji neznamo naucili ili pokusali da naucimo od onih koji znaju.Oranje kao oranje zvuci mozda i smesno ali to mogu samo majstori i rodjeni umetnici da bi bio dobar majstor orac, moras se roditi a jos teze je objasniti nama koji neznamo.ali valjda cemo nauciti.Sto se tice prvog snimka to je moja najteza njiva moze da se ore samo kada vreme dozvoli i nikad vise, ja sam je poorao juce jer sam morao,kukuruz sam obrao pre par dana nije se moglo izorati ni bolje a ni dublje,da je moglo dublje izgledalo bi i bolje ali jedan deo nije mogao ni 5cm u dubinu i to nizbrdo.to je neka crna smonica lepi se za dasku prosto je nemoguce probiti dublje.ovaj plug sam namerno probao nije moj ali je u dobrom stanju interesovala me je razlika jer je nesto veci nego 755 bitno je da moze da posluzi.voleo bih da vidim vrhunske strucnjake na toj parceli tada bi se mozda neko drugi smejao.nije meni cilj da zaorem 100% ostatke to cu regulisati na prolece a sada kako moze.ova parcela radja i bez kise zato dubina i nije presudna.ovaj drugi snimak je 100 metara dalje ali njiva je normalna nije laka ali ide dobro.mnogi strucnjaci postavljaju klipove nekog vrhunskog oranja pomocu brojnih pomagala koja nisu potrebna a na mnogim parcelama moglo bi da se ore i drvenim plugom.Jos pre 100 i kusur godina neko je projktovao traktor a kasnije i plugove a danas je izgleda pametniji onaj koji ume da zakaci i da nasteluje plug od jedne najprostije stvari napravili smo najtezu mogucu.skoro svaki orac zna da je svaka njiva prica za sebe i da je retkost orati sa istim podesavanjima u razlicitoj njivi.lako je traziti dlaku u jajetu na yotubu njiva je merilo.Željko , pusti ih , ništa to nesmeta , odlično je zaorano , kao što i sam znaš .