Oranje

Koliku dubinu moze orati sa ovom kombinacijom? Mozda mi se cini a prva glava manje hvata od ove druge dve.

Kazem ovo je prva njiva tek poorana, ima dosta kamena pa ne moze duboko da se ore maks 20 cm, kolko sam ja gledo hvataju sve podjednako,mada nisam obracao mnogo paznje jer je ovo traktor i plug od mog komsije. Javljam rezultate kad se proba u nekoj boljoj zemlji...

Kazem ovo je prva njiva tek poorana, ima dosta kamena pa ne moze duboko da se ore maks 20 cm, kolko sam ja gledo hvataju sve podjednako,mada nisam obracao mnogo paznje jer je ovo traktor i plug od mog komsije. Javljam rezultate kad se proba u nekoj boljoj zemlji...
druze jel ovo 755 sa 3 glave i da li je fabricki plug u pitanju ?

Ova kombinacija za 58 ks samo u nekoj lakoj zemlji i moze raditi na nekoj pristojnoj dubini,dobar je za ugarenje i oranje za setvu nekih zitarica gde dubina nije puno bitna.Za ostalo nebih da komentarisem, em niski klirens em ako je zahvata 3x25 a cini mi se da su uparena dva imt-a 755 nije nista bitno dobio ,bolje da je zakacio 2x35 i dosao bi na isto a ovo je po meni samo mucenje.U malo tezoj zemlji moze da zaboravi na vecu dubinu brazde od 15cm...PS dok sam pisao post vec je utvdjeno da se radi o imt-u 755:cao:

Ja mu savetovao da namesti sva tri, on kaze da hoce da skine i ovo, samo sam mu pokazao grudi daske koje su zdravo pojedene i rekao mu da to nije pametno, Tako da mislim da je uzeo u razmatrnje da kupi jos 2 crtala :osmeh:

EDIT:

I to sam mu rako da je bolje da uzme 757 zbog klirensa, ali on kaze da mu je ovo puno jeftinije jer je cela nadogrdnja kostala oko 120 e. Sto se tice zemlje, kod nas je svuda u principu laka zemlja, vrlo je malo teske zemlje. S obzirom da komsija ima jos jedan plug 756VK koji vuce sa 549, njega moze da koristi tamo gde ne moze da ore sa ovim...

Evo malo oranja od juce, probao sam plugove IMT756 sa mojom trojkom i ide veoma dobro jer je ovo moja njteza parcela nikada nije mogla da se poore dubelje od 20cm, uvek je blato ili je suvo i ako je na brdu.to je prava smonica crna.kada sam zavrsio tu njivu probao sam jednu drugu gde je zemlja normalna a razlika je velika.[video]https://youtu.be/MmbNBK6cjxc[/video]

- - - - - - - - - -

[video]https://youtu.be/7u-Oa9PoFRU[/video]

Prvi snimak još uvek nisam uspeo da otvorim. Prokomentarisao sam drugi, na osnovu priče kolege o problemima sa oranjem na toj parceli u lošim godinama. Ne vidim šta je smešno.

Nekada sam sa jednobrazdnim imt plugom išao 2x u redu da bude sve idealno. Prvi prohod zaoravam džombe, drugi prohod striktno do džombe. Nigde ni kukuruzovine ni džombe, sve lepo zaorano. Komšija sa dvobrazdnim skoro sve gore ostavio. Malo-malo pa gomila navučena, mislim katastrofa! Ali gle čuda, na kraju imao isti rod kao i ja, nekad čak i bolji. Više ni ja uopšte ne pazim. Pun zahvat, u 3 prihoda nosim 2 reda, nema veze ako nešto ostane gore. Isto bude na kraju!

Željko , pusti ih , ništa to nesmeta , odlično je zaorano , kao što i sam znaš .

Ako je ovo "odlicno zaorano" sto onda svi trpaju na plugove pretpluznjake i deflektore? Ako nemas nista konstruktivno za napisati, nemoj ni ovako "pomagati" covjeku.

Na plugu mu fali jako puno toga i malo volje i zaoravanje kukuruzovine bi bilo bez i jedne jedine greske, ovo je u najmanju ruku sramota reci da je odlicno zaorano kad nije.

Svaka cast na trudu ali ovo nije posao...

Ne smeta to nista nego jede govna kod pripreme nije mene nerviralo sto prosle god nisam zaorao komusu nego sto znam da cu pizditi kad budem pripremao a i nervira me kad se navata na raonik sejacici pa izidji skloni i teraj pa opet pazi .Kad ostane gore prije istruli ,sve u svemu sranje je kad se sprema navukao sam ovog proleca grdilo na uvratine ali sto kaze cika steva bio dobar rod kod mene bio sunja ja zadovoljan.Ove god kupio predpluznjake i preporod 80% se ne vidi moze i drljacom raditi.

- - - - - - - - - -

Ako je ovo "odlicno zaorano" sto onda svi trpaju na plugove pretpluznjake i deflektore? Ako nemas nista konstruktivno za napisati, nemoj ni ovako "pomagati" covjeku.

Na plugu mu fali jako puno toga i malo volje i zaoravanje kukuruzovine bi bilo bez i jedne jedine greske, ovo je u najmanju ruku sramota reci da je odlicno zaorano kad nije.

Svaka cast na trudu ali ovo nije posao...
Pa kako oni sa gruberom zaoravaju ili clan Tabadzija sa oni podrivac i opet valja.

Prvo svega tu ne da nema mase mnogo , nego nema skoro ništa . Deflektori su dobra stvar , pretplužnjaci malo teži sa uštimati al isto dobri , ali sve u svrhu zaoravanja kad je velika masa kukuruzovine , ito više zbog toga da ne zagušuje plug nego da nebi virjelo malo vani. To što viri kod Željke to nije ništa , i neće se odraziti na prinos ni 0.1% . Inače Bobo , hvala na brizi , ali pišem šta god oću , nemam vremena da prvo pitam tebe šta je konstruktivno .:ppozdrav:

Ne vidim u čemu je ovde problem.Jasno se vidi da nije radio tarup niti roto sečka.Zaorano je solidno i sve će to zima srediti a niko se ne pita da li je čovek u mogućnosti da namontira predplužnjake,deflektore ili nešto treće.

Netarupirano, 533 jedva vuce taj 756 od dve brazde, pa jos da montira 2 pretpluznjaka... jos da ima celave gume, to bi bio pun pogodak... Mislim, za ove kondicije jos je dobro prosao.

Nazad
Vrh