dragan.kovacev
Član
Zaoranj stajnjak, plug zavrsio karijeru u 2015toj )
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel ovo levo 577 i leopard?Ako jeste ala sam se naoro sa tom kombinacijom u Futoskom ataru strasno i danju i nocu.
Ako seješ uvratine popreko zbog gubitaka pri kombajniranju, zar nemaš isto gubitke od gaženja prilikom prskanja i špartanjaŠire ovratine su inače dobre i kad se ore sa jednim traktorom da se pomjeri okretanje traktora i sabijanje zemljišta malo u dubinu njive . Ja tako radim već par godina povećam ovratine na 5-6 prohoda tako i sa sijačicom sijem ovratine 16-20 redova za manje gubitaka kod kombajniranja , okretanja u dubini kod prskanja , kultiviranja ... Jedino što se kasnije pojavi neobičan nagib zemljišta tako sam baš večeras kod oranja morao uvratinu "razorati" na 2 strane da dobijen ravan teren , al nema veze , .. naime zbog sabijanja nastala je "dola ili nižav " 10ak metara od kraja a ovratina je postala viša i jako rastresita zemlja što je neobično. (ko razumije shvatiće)
Potpisujem za ovo,i svaki put ista prica,moze ih covek j...ti vecina stane kako traktoristi odgovara.Uradis preko prvo i nema gazenja.a sto slomis prilikom prskanja je malo koliko kombajn rasturi ili najgore opalis dupetom u neku prikolicu,posto se svi nacrtaju na uvratine pa nema manevrisanja,ja uradim prvo preko 4x pa slazem jednu uz drugu kao obrtac plug,kad izadjem pun levi pa desni i u brazdi sam...
Kad su uvratine pod nagibom njih ne orem nego izgruberisem 2x(vecinom je tako kod novih arendi) svi samo nabacuju na put...
Moram probati i jaUradis preko prvo i nema gazenja.a sto slomis prilikom prskanja je malo koliko kombajn rasturi ili najgore opalis dupetom u neku prikolicu,posto se svi nacrtaju na uvratine pa nema manevrisanja