Oranje

Meni vec nedostaje oranje.:osmeh:

- - - - - - - - - -

Meni vec nedostaje oranje.:osmeh:.Uyorano pre mesec dana.

- - - - - - - - - -

Ja sam zavrsio pre mesec dana,vec mi nedostaje oranje.:osmeh:

Po meni je ovo 5. spora ako se radi o standardnom, nepreradjivanom mjenjacu... U mom kraju takav plug 5136 vuce 4. sporom al je ljudima sporo pa glava menje, 1. direktna i 11km/h ;)

Ovako se ne čuje 5136 petom sporom.

Svaka brena zuji drugacije... vozio sam 3-4 samo do sad i svaka proizvodi svoju simfoniju zvukova... Ocjenio sam da je 5. spora po okretanju zemlje, jer koliko uspjevam ocjeniti da ja tako orem laksu zemlju, tom brzinom. Moze biti od silnog zujanja da je 4. spora i dobar gas samo da mikrofon nije pokupio buku motora od silnog zujanja. Ja ne prelazim 1600-1700 okretaja u oranju u normalnim uvjetima. ako je teze 4. spora ako su uvjeti dobri 5. spora i to je to...

Moja ovoliko jako zuji samo u sporom rikvercu, u ostalim brzinama puuuuuuno je tise u kabini nego u 549 npr... U tjeku oranja se slobodno javim na telefon da ni gas ne smanjujem sto je u 549 nezamislivo...

Brena ore 4. sporom. Prve godine sam orao petom pa sam skrljo sinhrone i menjač i od tada samo 4. spora... Menjač mu je standardni ništa nije usporavano, jeste da je 4. malo spora (sporiji je od 577 u 1.) ali petom neću da orem a prva mu je brza...

Brena ore 4. sporom. Prve godine sam orao petom pa sam skrljo sinhrone i menjač i od tada samo 4. spora... Menjač mu je standardni ništa nije usporavano, jeste da je 4. malo spora (sporiji je od 577 u 1.) ali petom neću da orem a prva mu je brza...

Totalni sam neznalica po ovom pitanju te ako neko ima volje da mi objasni jednom za svagda zasto je u vecini slucajeva po menjac bolje orati u prvoj brzoj nego recimo u sporohodnoj a tice se dva traktora 539 i 577.Ja sam oduvek mislio da je bolje (lakse) po traktor orati u sporohodnoj nego u prvoj naravno gde je jako teska zemlja a koliko ovde citam da u tom slucaju trpi menjac.

KAd se brzina redukuje, smanji se broj obrtaja ali poveća obrtni moment (snaga je uvijek ista i to nemojte zaboraviti!). To povećanje momenta u redukovanim brzinama opterećuje mjenjač.

Nazad
Vrh