Oranje

цици мењај макину..треба теби један нев холланд од 300+кс...видим колко се мучите, просто ми дође да заплачем од муке.....за такву земљу стварно требају трактори који су мрцине од 10т тежине и више....

овако нешто би ти олакшало посао....

Cesto se desava da u takvim uslovima manji i laksi traktori izadju kao pobednici.Zar ti zena nije bar jednom rekla da nije sve u velicini?

Danasnji posao. Nije bas oranje ali.....

2r4nd5d.jpg
Cici,ovaj rvoj terrano radi kao tiger As :) Je l` imas neki snimak da vidimo kako radi?

Manje je bitno dal na podrivacu ili gruberu...sustina je da je zemlja odozgo toliko smrzla da sve puca,a da je na mestima gde je voda 10-15cm led,a ispod toga teski mulj.ni jedan valjak,prateca tanjiraca,ili cickas nema u tim uslovima,i tom blatu sta da trazi.cudna godina.

Cici,ovaj rvoj terrano radi kao tiger As :) Je l` imas neki snimak da vidimo kako radi?

Nemam ali cu sutra da snimam

Danas sam poceo da radim neko strnjiste od nepunih 40ha. Za 8,5 sati sam uradio pola i sutra ako bude sve u redu zavrsavam tu parcelu. Ta parcela mi je na 20km od kuce pa na put otpada 1,5 h u jedno pravcu. Inace lagana zemlja samo sto ne ide bas lako jer je smrznut gornji sloj.

- - - - - - - - - -

Gusi li valjak kad si ga skinuo, ili ?

Nisam ni probao sa njim ali sam bio siguran da ce se zalepiti pa sam ga skinuo na vreme.

Manje je bitno dal na podrivacu ili gruberu...sustina je da je zemlja odozgo toliko smrzla da sve puca,a da je na mestima gde je voda 10-15cm led,a ispod toga teski mulj.ni jedan valjak,prateca tanjiraca,ili cickas nema u tim uslovima,i tom blatu sta da trazi.cudna godina.

Bice cirkusa i na prolece. Gornji sloj ce da se prosusi kad tad i krenucemo sa spremanjem i bice propadanja i zaglavljivanja traktora.

Danas sam orao jednu parcelu od 2.25 kj. Sreca sto nije bilo vode odnosno leda jer kad propadne lako moze doci do zaglavljenja. Ovako, islo je zadovoljavajuce. Gore sneg, pa zaledjena zemlja nekih 7 cm a ispod mekano ali podnosljivo, taman da se ne zalepi!

Nazad
Vrh