Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U pravu ste sneg sam vadio iz zemlje krajem maja prilikom prvog špartanja koliko me sećanje služi i na toj njivi nije bilo ni upola kukuruza kao na ostalima, jedna stara istina - gde su naši očevi dedovi čuvali led da bi hladili pivo i vino u toku leta, kada su počeli zamrzivači da se uvode u domaćinstva, malo se zapitajte pa ako i vam tada nebude jasno javite se.Clan Ganga je pisao prosle ili pretprosle godine o posledicama zaoravanja snega.Ako se dobro secam imao je problema na tim njivama.
Malo sam lose se izrazio,poteram ja dva traktora u njivu,al ne istovremeno,poteram jedan i ostavim ga pa se vratim po drugi kad je bliza njiva,a kad je dalja,onda poteram jedan do polovine puta,vratim se po drugi,njega poteram do njive,vratim se posle do puta za prvi. Brzo pesacim,navikao sam. A inace pre dosta godina bila je zurba dal seno ili slama,ne secam se,uglavnom bile su bale,oba traktora u njivi,istovremeno radili ja ubacim u 2sporo oba i cas sa jedne strane volan ispravim,pa drugome i tako u krug,bila zurba jbga.
Upravo tako...otkinuo sam komplet raonik(3 srafa 14 mm),i jedva ga iscupao iz zemlje koliko je tvrdo i smrznuto.traktor cima,kida,zaleti se,pa u sekundi stane,a sva 4 tocka grebu.Sad sam pokusao da orem ali ne moze. Sav sneg je u kanalima jer ga je odneo vetar a zemlja je toliko smrznuta da ne moze da se ore.
valjda je odmrzlo?
Sad sam pokusao da orem ali ne moze. Sav sneg je u kanalima jer ga je odneo vetar a zemlja je toliko smrznuta da ne moze da se ore.
Kolega obrisi pp..Izvinjavam seMeni je gotovo oranje za ovu godinu,nastavljam u sledecoj ako posluzi vreme