Oranje

Bubu, jel to drugi objavljeni video gde radiš i po danu ?:sta: Onaj prvi je "provalio" član Spajki :osmeh:

Brzina kretanja 4,4km/h ????? To je onda zdravo teško. A kad bi dignuo treću glavu barem u takvim parcelama?

Imam ja jos dnevnih snimaka, ne sekiraj se :D

Jeste ta brzina ali pogledaj i obrtaje motora. Ta zemlja je takva da zaustavlja traktor na koji god zahvat pluga orao i snaga traktora nije presudan faktor vec masa traktora i trakcija tockova.

Evo snimka sa iste njive iz 2011. godine gde idem oko 5.5km/h dok sam na drugim njivama isao 7-8km/h:

Na ovom snimku se vidi koji plug ridja vuce a zahvat je manji za 30cm nego na velikom plugu..

Bubu dali imas snimaka i po snegu .Ako se ne varam sreo sam te juce oko 2 popodne u centru Gospodjinaca sa Clasom i plugom.

Cici - Samo jedan traktor teras u oranje??? gde je Fijat??? Ako ga nisi prodao zasto ne ores i sa njim????

Mora da se pretrese jer nije u voznom stanju. Ne radi se o nekim velikim kvarovima ali jbg......zapostavili smo ga. Curi mu nafta kod jedne dizne, moram da mu promenim creva za dovod goriva od rezervoara jer su jako tvrda i popucala i nema svetla. Planiramo da ga dovedemo preko zime u ljudsko stanje i da krenemo i sa njim da radimo u prolece. 5 godina je kulirao i mislim da mu je to dosta bilo za odmaranje.

Pretresi ga i upregni i njega... Brze ce da pozavrsavas oranje i rasteretices oba traktora... :ppozdrav:

Meni je gotovo oranje za ovu godinu,nastavljam u sledecoj ako posluzi vreme :D
10887997_964886000206512_1984505750_n.jpg

10872628_964885980206514_370188700_n.jpg

10893379_964885963539849_519466504_n.jpg

10904846_964885950206517_2037684592_n.jpg

I ja sam danas orao , šta ću kad se kasni ove godine . Zaoravan je snijeg i pogotovo led . Izuzetno mokro , ustvari sada zaledjeno . Skoro cijela brzina niže nego inače . Inače morao sam skinuti kopirne točkov , jer malo malo prestanu da se okreću pa nakupljaju .

[video=youtube_share;4oNqpqyZmTw]http://youtu.be/4oNqpqyZmTw[/video]

Dok gledam kako zaoravate sneg dodje mi da i ja probam a nisam nisam to nikad radio. Mislm da se to kod nas nebi ni moglo jer je i bez njega bilo previse mokro i tesko.

Probaj , i ovo je teška zemlja i bila jako mokra , lakše ide sa snijegom nego bez , em pere ripne na gumama , em je zemlja postala nekako kao sladoled , pa se može i dublje orati kao da je manje otpora. Samo mora blokada naravno .

Kako bi izgledalo zaoravanje snega u crnoj smonici, jer ona teze otpusta vlagu? Plasim se da ce zemlja na prolece biti dosta gnilava, i temperatura zemljista manja. Imali neko iskustva s time?

Kako zima odmice uvek je sve lakse i lakse .Najgore mi je odmah posle branja .To pricam ako je sabijeno kao ove godine. Takvo je kod mene .I ja cu poceti 2015 g. Ima jos branja.

Nazad
Vrh