Oranje

Andrija, cini mi se na snimku da sa tim plugom vozis drugom?! Ja sa 7245 sa dvobrazdnim 756 plugom orao sam uglavnom prvom jer kod nas ove godine se katastrofalno tesko oralo. Samo na par mesta gde je lakse zemljiste za obradu mogao sam drugom ali neverovatno brzo ide na 1800 o/h. Ako nije cista brazda i naletis na neku grudvu sediste te katapultira kroz siber!:osmeh:

Andrija, cini mi se na snimku da sa tim plugom vozis drugom?! Ja sa 7245 sa dvobrazdnim 756 plugom orao sam uglavnom prvom jer kod nas ove godine se katastrofalno tesko oralo. Samo na par mesta gde je lakse zemljiste za obradu mogao sam drugom ali neverovatno brzo ide na 1800 o/h. Ako nije cista brazda i naletis na neku grudvu sediste te katapultira kroz siber!:osmeh:

Izmedju druge i prve imas petu sporu ...

Izvinjavam se to je na starijim tipovima tipa 7011 itd . Na novijim 7211 7711 ... raspored brzina je ovakav , izvor tractor data

2qknn1t.jpg

Kod mene danas puko top gotovo oranje za ovu godinu vise mi presede jbm ti ko ga izmisli lepo pocelo,a onda kada je krenulo tvrdo do zla boga na pojedinim njivama traktor bukvalno stane u brazdi koliko je tvrdo!

Najlepse oranje jos kada mraz uhvati jedno 2-3cm,a odozgo sneg pokrije par puta smo orali po snegu i to traktorom bez kabine hladno samo dok se nedodje do njive posle kada traktor se ugreje milina orati!
Tomo svaka ti cast ,za oranje bez kabine po snegu,nisam nikad orao po snegu al video sam da kombinat ore i da pice ko ludi.

Najlepse oranje jos kada mraz uhvati jedno 2-3cm,a odozgo sneg pokrije par puta smo orali po snegu i to traktorom bez kabine hladno samo dok se nedodje do njive posle kada traktor se ugreje milina orati!

Potpisujem, slicnim okolnostima smo radili, i mislim da je isti bezkabinas bio u pitanju :osmeh:. Ne bih rekao da je milina, ali stvarno je veci problem stici do njive.

Kada je blatnjav teren kao kod mene sada onda je sneg spas. Sneg ne daje blatu da se zalepi na tockove od traktora i pluga. Jedino mi je sneg pravio probleme 2004 godine kada ga je bilo 20-25 cm i jako je smrzao i lomio se u kocke i gusio je plug pa se nije moglo orati. Naravno tada sam orao sa rusem i malim Voogelom. Verujem da sada ne moze do toga doci jer ipak je razmak medju glavama na ovom sadasnjem plugu 115 cm.

.... e da i kada padne veliki sneg malo je problematicno naci njivu i medju

Meni je ostalo u ritu 4.5h teska zemlja.Imam ursuza 355 i plugove imt 756 pa razmislam da stavim lance pa da probam kad smrzne ili po snegu,ne znam da li ce to da vredi.

Nazad
Vrh