Oranje

Одличан је орач 577. Моја бивша седмица, са узаним гумама, је у нашој земљи без проблема ишао другом брзином и био бржи од 82јке са предњом вучом. Исти плугови, иста површина две њиве, које су једна до друге, различити само возачи, сем трактора.....

- - - - - - - - - -

Ја бих рек'о, онако одокативном методом, да је питању ДРНЧ, ал' како ти велиш пелинковац, да ти верујем на реч, мада ми чудан некако тај двобојни пелин...

To za 577 je relativno,kad se nadje u ataru gde mu je 3 brazde puno,a sa 2 ne moze da ide u 2 brzoj,a u 1 brzoj sa dvobraznim plugom sporo. Pa nekako bolje resenje dodje trobrzinac.

боже, помешах 577 са 578...све ми у глави ова твоја иста ко моја 8ца, што се тичелиамрије. Моја 7ца је била нови модел, зато ми се све у глави измешало....

- - - - - - - - - -

Ми смо имали 8цу и 7цу. Увек сам био бржи са 7цом у орању од 8це, исте плугове вукли 757. Нису били дуплаци, а седмица имала још и узане гуме...

To za 577 je relativno,kad se nadje u ataru gde mu je 3 brazde puno,a sa 2 ne moze da ide u 2 brzoj,a u 1 brzoj sa dvobraznim plugom sporo. Pa nekako bolje resenje dodje trobrzinac.

Dodji kod mene da provozas i sa 3 brzine i sa 5 brzina i da biras plug pa onda donesi svoj sud. Sa obicnim 577 2 brazde 610.14 1. brza gas do 2000 obrtaja sat i po 1kj u vecini slucajeva i 12l po tom istom kj. Treba li brze i sa manje nafte? Ista brzina, ista dubina, brazda vise i ista potrosnja po jedinici povrsine i sa Claasom. Vidi se da im je tata od motora isti :D

Bubu ujak ima oba,do duse oba su stari tip 577 ali nije ni bitno za celu poentu. Ipak su ujakovo i moje zemljiste da ne kazem isto,daaleko si ti od mene,kao i potrosnja da se u dubokom oranju potrosi 12l/kj,smejali bi ti se ljudi.

757.2,prva malo,druga puno. Nebitno ni da li vukao neki drugi slican tipa Leopard krivi gredelj koji je istog zahvata kad kod nas ne postoji trobrazni plug koji 577 moze da vuce na 25cm realnih dubine,a ni tako lakog oranja da moze drugom brzohodnom.

Ja samo jedne godine probao da ugarim 2. brzom sa 2 brazde i to vise zbog takmicenja nego zbog potrebe i jednom samo u dubokom oranju na laksoj zemlji probao i video da nije to to. Ne kontam sto mu je 1. sporo? Ja sam uvek orao 1. na 27cm dubine sem u izuzetnim slucajevima gde je koriscena i 5. spora zbog jako ugazenih parcela pa opet nisam prelazio nekih 14-15l po kj.

To je meni jasno ali mi nije jasna prica za potrosnju jer sam ti rekao koliko trosi taj traktor na sat. Ispada da bi 578 kod mene trosio 10-11l po kj u sta ja ne verujem.

Nazad
Vrh