Kremator
Član
Nista lepse nema od zvuka motora.
Jos ako otpadne auspuh , jednom sam tako morao da zavrsim nekih 0,5h...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nista lepse nema od zvuka motora.
Tacno zemljace,kod mene je sitacija ista, potrosnja varira od 35-50l h, dubina 15-20cm ove godine, uslovi su katastrofalni zbog velike vlage a tamo gde je brao berac nema sta da se trazi ako je teska zemlja u pitanju.ova godina je jedna od tezih za oranje, mnogo malo ljudi moze da razume da postoji zemlja gde nemogu da oru veliki plugovi a sa tri i vise brazde to je vec stvar naucne fantastike.ja bez 8 radnih sati nemogu hektar da uradim,nisam tacno merio ali tu je negde i to mu dodje oko 40l nafte.Ako nije radjena 5 god. sigurno dublje i bolje nego ove sto su obadjvane ove godine.Sve zavisi od vremenskih prilika i proslogodisnjeg oranja kako ce biti ovogodisnje.REDUKATIVNOM OBRADOM nema srece ni do podne,garant manji prinos ,duplo veca muka u pripremi za sledecu godinu ,a rezultat: ko neda na stolu pod sto ce sigurnvo pravilo veoma dobro deluje kod nasih mestana gde je teska zemlja (zemlja je smonicava od 4-7me klase za razluku od predhodnih snimaka gde drveni plug moze da posluzi kao traktorski prikljucak).Pominje se kolicina goriva u oranju,pa se kaze 10 - 12lit po jutru,8 -10lit kod mene 35-42lit po hektaru da nema proklizavanja.Da li je tacna tabela gde se kaze da traktor od 60ks u teskim uslovima rada trosi od 5 - 5,40lit pa i vise,cak do 6lit po r.casu(zavisno od stanja motora).Radni ucinak traktora od 60 ks je 0,15 do 0,25 (faktori: oblik povrsine ,vlaznost ,proklizavanje ,blokada.ugzenost itd.)u oranju.
Naime orali smo uslužno samo,na dubinu 25-27cm,uglavnom 9.om (oko 7km/h) retko 8.om,i ponegde 10.om,drugar ima neka 3/4kj gde je pšenica od 2011.god (ove godine je tu dobio nepunu tonu) ovo leto je samo jednom potanjirano,pa je bilo u trave i ponika i svega,pa je insistirao da uzoremo,i sejemo soju na proleće! E tu se oralo 11.om malo jače 10km/h,a zemlja se sva rasipala u grumenčiće veličine jednog članka prstaNe pijem pivo i ne znam odgovor . Kazi nam ali i objasni kako i zasto, bas me zanima. Samo sam hteo da vidim sta bi dao kao nagradu
Kada planirate da orete po ceo dan, preporucujem onima koji imaju buku u kabini da kupe za svega 500-600 din antifone. Kada orem bez njih, raspadnem se sav, a sa njima je skroz druga (bolja) prica.
Buka izaziva veliki stres i umor. Ne treba to zanemariti.
Ceo zivot na selu, i za sve ove godine, ja sam jedina "budala" koja sa slusalicama ore.
Kada planirate da orete po ceo dan, preporucujem onima koji imaju buku u kabini da kupe za svega 500-600 din antifone. Kada orem bez njih, raspadnem se sav, a sa njima je skroz druga (bolja) prica.
Buka izaziva veliki stres i umor. Ne treba to zanemariti.
Ceo zivot na selu, i za sve ove godine, ja sam jedina "budala" koja sa slusalicama ore.
Sve neki mladi moderni momci. Jos nece ni da voze traktor bez kabine da se ne smrznu :-D
Sve neki mladi moderni momci. Jos nece ni da voze traktor bez kabine da se ne smrznu :-D
Kristi16980 gde ideš brzinom manjom ima više mase vidi se da malo i ostaje ,jel tu u prvom delu njive masnija zemlja , za razliku od drugog dela gde je čini mi se bolje izgorelo tu ideš brže , koji je to plug i kolika je potrošnja po kj?
Nasao sam neke fotke od anestezije iz recimo 2008. godine i kako izgleda kad se pretera sa anestezijom u oranju