Oranje

Čitam ove postove i nije mi sad jasno jel postoji fabrička sedmica sa 3 brzine ili ne?

Takav traktor se fabricki zove IMT 578 a s prednjim pogonom 579. Trobrzinski mjenjaci i s44 motori. Nova linija takvog traktora ne postoji koliko ja znam, samo stare...

Brane ni ja,kao ni 90% sela kod mene ne verujemo u potrosnju od 12l u dubokom oranju. :osmeh:

- - - - - - - - - -

Brane ajde dodji u subotu na mini okupljanje ako si slobodan.

Brane ni ja,kao ni 90% sela kod mene ne verujemo u potrosnju od 12l u dubokom oranju. :osmeh:

- - - - - - - - - -

Brane ajde dodji u subotu na mini okupljanje ako si slobodan.

Bitno je da je traktor ispravan i da se ispravno tera :D Ako ne verujes, dodji pa sipamo gorivo i ti teraj, ionako jos imam da orem :)

Ako budem slobodan u subotu, doci cu vrlo rado!

Bubu sa koliko traktora oreš ,ko ih tera, koji plugovi su u kombinacijama?

pre nekoliko godina sam ugario sa 577 i 757.2 drugom brzom na 30 cm,uzorao 3 kj i produva mi diftung glave jbt bilo 40 stepeni jedva sam stigo kuci,

Ta orem sa jednim ali nije problem da orem i sa 2,3, naci cemo sofere za to.. :D Claas je ove godine vukao moj veliki IMT plug i obrtaca Agro-masz a ako bude jos kilavog vremena, mozda mu zakacim i 757 3 brazde da orem bez tocka posto je oranje bez tocka sa velikim plugom nemoguca misija. :D

Ta orem sa jednim ali nije problem da orem i sa 2,3, naci cemo sofere za to.. :D Claas je ove godine vukao moj veliki IMT plug i obrtaca Agro-masz a ako bude jos kilavog vremena, mozda mu zakacim i 757 3 brazde da orem bez tocka posto je oranje bez tocka sa velikim plugom nemoguca misija. :D
Bog te koliko ti imas plugova ? :D,jel ti dolazi ispomoc u vidu 5136 :D

Ugariš drugom na 30cm dubine sa 757/2 na + 40c u Banatu e u to nemogu da poverujem upravo da je i kod nas u Turiji orano.

ove godine sam ugario prvi put posle mnogo godina sa kejsom,i sta je bilo obidjem jedan krug i stanem da se ladi traktor mogu jaja prziti na dekli,vise sam se hladio nego sto sam ora,za krug obidjem za 5 min. nemoz sace crci.

/8Имао са као што сам написао два трактора 578 и 577, по мени то су обе седмице, како год их они крстили у ИМТ. 578 је из 1978 године, још увек корача код мене, 577 је био из 1987 (де лукс, узане гуме). У орању у чалми трошио је 577 мање по кј него ли 578 који има широке гуме, разлика је била 3-4 л/кј. Углавном са 577 није прелазила потрошња више од 8-9л/кј, значи да је 11-12л/кј трошила 578. Имамо више типова земље у Чалми, да не буде забуне од тешке као код вас северније,јужније, западније, источније, па до изузетно лаке за обраду. Орано је са плуговима 757.2. Никада нисмо качили тробразне на њих, а дубина орања кретала се ту око 25-27цм, за дубље није било потребе....Не видим поенту орања са 577 и тробразним плугом, ако ћу га терати не првом већ 5том спором у тежој земљи, а брзина, бржа од пужа гоалћа...

Zivice ti si nas idol i rado citamo tvoje komentare,pusti Saleta dobar je on deran,ali jednostavno ti si unikat,de si sam nema ti para. :osmeh:

Sto rekao Bora Djordjevic u jednoj pesmi :"To majka vise ne poradja
to se vise ne dogadja
".

- - - - - - - - - -

Bubu izgleda da na forumu samo Cira92 ima vise plugova od tebe.U svakoj supi par komada.

Ako ne gresim 2 razlicita olta 3brazde, 2 leskovacka jedan Imt i 1 leopard. Ako sam pazljivo pratio na casu.:osmeh:

Nazad
Vrh