Oranje

Spasoje nabavis ovakav plug i nema glava da te boli: [video=youtube_share;RxpKM3WSFfQ]http://youtu.be/RxpKM3WSFfQ[/video]

[video=youtube_share;YriAgd5Ovqs]http://youtu.be/YriAgd5Ovqs[/video]

Danas malo orali neke njive koje smo uzeli u zakup. Jedna njiva se teze orala jer nije radjena duze godina, a ostalo je islo boli glava. Muljak milina za oranje, a i najbolje rodi na toj zemlji.
dsc1274.jpg

dsc1277.jpg

Ovde je kukuruz rucno obran, ali se zaoralo eksra.
dsc1279.jpg

dsc1282.jpg

Odlično oreš.Dva crtala .Samo da su čeLični deflektori ,ovi plastični se gicaju. Jelu druga brzia.?

A ova njiva sto si snimao, jel se tu oralo teze ili lakse?
14 coli, dobar ti je izbor recimo IMT 757. Ima visok klirens i guta sve zivo, a nije ni skup.

Ma daj zezas me sa 10 l po jutru pa koliko se lako ta Vasa zemlja obradjuje ????

Zemlja na prvih 5 slika je nešto teža za obradu i to je potrošnja 12-13l po kj sa Sameom i 2x14", da je 3x14" plug, izorao bi prije i nešto bi manje potrošio. U toj zemlji 565 nemože orati sa 2x14" kako treba, može se samo mučiti, a onda mu potrošnja ide 15-17l po kj u takvoj zemlji.

A ova ostale slike je extra lagana zemlja za obradu u samom pojasu reke Drave, izrazito plodna zemlja. Tu obadva traktora podjednako troše, Same drži oko 10l s 2x14", opet kažem da mu je 3x14" plug kojeg nemam, potrošnja bi bila i nešto ispod 10l po kj. A što se tiće 565, troši oko 11l u takvoj laganj zemlji s 2x14".

Sad kad bolje razmislim bezveze sam napiosao 10l, u prosjeku na takvoj laganoj zemlji bi bila potrošnja oko 11l u oranju, s tim da traktori imaju odgovarajuče plugove.
No takve zemlje nemam previše.
Kad bi uzeo sve zemlje zajedno i izračuno prosečnu potrošnju u oranju u normalnim uvjetima, bilo bi negde oko 13l po kj.

Normalno da su bile muke kad ne znas nastelati plug. Gledaj koliko ti je prva veca od druge...

Inace, zemlja fina, rastresita. Lijepo ce se uraditi.

Malo OFF topic: Johana jos nisi rijesio?? Rekao bih da je proslo vise od mjesec dana od "incidenta" ako ne i vise...

Prvo ovo samo izgleda rastresito inace je opasan kamenjar tako da sam cak i oravnik prednji pokrivio,morao sam da okrenem plugove na rt i da prednja brazda ide dublje od zadnje da bi plugovi isli u zemlju,posto mi se oravnik pokrivio na pocetku oranja morao sam tako da orem do kraja tako da je i to stvaralo otpor, a i rucica ima dosta lufta pa se ne moze nikako nastelovati lepo.....

Inace ima 2 meseca od kako "popravljaju" Johana i stalno obecavaju da ce da bude gotov al oni naikako da ga zavrse kao cekaju delove.....

Nazad
Vrh