Oranje

@Šanana , št aje napravilo onu rupu , i otkud pijesak ? Jel kod vas dole dublje takav pijesak ?

Jeste momci, to je rupa od lisice, al sam nagrnuo pesak nazad sa plugom koliko sam god mogao.

Inače, ta je zemlja u blizini toka reke Drave i tu je pesak mestmično več na dubini oko 30 cm, a na ovoj parceli je baš na tom jednom potezu pesak več na 15-20 cm i tu ga je izvukla lisica sigurno pola kubika van :osmeh:

Danas poceo da orem drzavnu zemlju sto sam izlicitirao u pitanju je strnjika prelepo se ore i rasipa lepse nego jesenas!

I ja sam skoro pripremio 1 Ha. za oranje. Ostalo par panjeva debelih i puknutih.Samo još da nadjem plug. Morat ću sa dva traktora šlepanjem.I čupanje je bilo sa dva traktora.
rbz3bt.jpg
dlpcso.jpg
xdz7zn.jpg
2diex3l.jpg

Meni su putari raskrcili pola lanca 7000dinara na sat veliki bager,6000 dinara ult,izaslo 900 evra ,nisam oro samo pretanjiro,jedno 3 godine cu to samo tanjirati dok ne istrunu skroz zile.

5 god ću da radim .Tako dogovorio sa ovom ženom i nemogu da pauziram kao ti na svojoj zemlji .Plug će verovatno biti tuđi što reče @montoja.@Videćete tu kukuruza.Njiva je pored asvalta i ima dobre kanale.Ići će bratov zetor i moj ili možda štore napred da neprebijem čoveku plug. Bojim se ići sa Maslijom žao mi zadnjih guma.

Nazad
Vrh