Oranje

E sada će ti reći ."golubovi su ........ a plugovi .......".

E sad temperatura... Ja mu uz gasno ulje ubacim i po jedan Brufen, čisto preventivno da ne dobije temperaturu. I danas se oralo, nigde žive duše u ataru, ni juce ni danas, samo ovaj slepac:
Sve je lepo kad je novo , ja moj teram bez tocka jel nemam a kosta 1000 evra pa nebih bacao pare jer vidim da ide i ovako bez njega .

Poslednja izmena:
Lala iz Banata lepo oranje. Mora da je laka zemja kada idete sa tim obrtajima i tom brzinom. Primecujem da topling kacite skroz na donji polozaj.Zasto?

Ima svakojakog zemljišta, od ekstremno teškog do lakog, obrtaji su uvek 1500-1800, stepen prenosa varira. Topling zakačen u donji položaj omogućava višlje podizanje pluga, samim tim i lakše okretanje, a u brazdi je potpuno nebitan.

Lala iz Banata lepo oranje. Mora da je laka zemja kada idete sa tim obrtajima i tom brzinom. Primecujem da topling kacite skroz na donji polozaj.Zasto?
vecina atara je laka zemlja a ima i tesku zemlju , ima ravan atar i sjeban
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

- - - - - - - - - -

Dali znate koja je razlika izmedju VOGELANOOT 1020 I 1050 ? POSTO MOJ NEMA ONU SERISKU TABLICU JER JE SKINUTA . MOJ IDE OD 30cm do 50 cm

Ima svakojakog zemljišta, od ekstremno teškog do lakog, obrtaji su uvek 1500-1800, stepen prenosa varira. Topling zakačen u donji položaj omogućava višlje podizanje pluga, samim tim i lakše okretanje, a u brazdi je potpuno nebitan.

Jesi li probao da zakacis toplink u gornju rupu za kacenje na plugu a u donju na traktoru? Mogu da opovrgnem tvoju tvrdnju..

Ta idi begaj, kao da si ga juce isterao iz A. Panonke :osmeh:
Orem sa tockom i u slicovanu rupu, spustim obe rucice dole i tom desnom podesim tj. iznivelisem prvu naspram cetvrte glave i levom tj. ovom do sedista dizem i spustam, tako radi super. kad probam kontar tj. levom da nivelisem a desnom dizem-spustam tad trese neprestano...gledao sam pozadi sajle su povezane leva sa levo, desna sa desnom, nisu ukrstene.

od tog svega navedenog mi nije jasno kako uspes da podignes plug sa rucicom do sedista.........odustajem od bilokakvog objasnjavanja o radu monobloka,radi kako tebi odgovara.........poz

- - - - - - - - - -

Jesi li probao da zakacis toplink u gornju rupu za kacenje na plugu a u donju na traktoru? Mogu da opovrgnem tvoju tvrdnju..

na mtz 1221 na traktoru nema vise rupa kao na 820 da mozes da prebacivas toplink,ima samo jedna rupa i tu ako neubodes bolcni nista od dizanja......:osmeh:

Druze sto odustajes? sto ti nisam platio cas o stelovanju pluga :haha: zajeban je taj monoblok i njegov princip upoterbe...

ma ne.....netreba pare......:osmeh:,odustajem zato sto smo u vise navrata o tome pricali al ti radis kako tebi odgovara i sta tu onda vredi ubedjivati se,nije taj monoblok zeznut kad se pravilno koristi:osmeh:,ima na dosta snimaka gde clan Lala pokazuje polozaj rucki kad ore,ko razume shvatice a ko nece radice po svom

Nazad
Vrh