Oranje

Duskovo objasnjenje je odlicno :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Setih se malo humora, zitelji Padine (moje komsije) su ''obalicani'' :haha:

Fali brdo, drž se "tepsije". :osmeh: Oranje krčevine na fajn usponu, skoro više na dva zadnja nego na četiri točka. Na drugoj slici se malčice vidi krov malog NH na vrh brda.
nqbb6f.jpg
x6d28i.jpg

Mali breg moze biti opasniji od velikog brda, ako se taj mali breg radi ''stranom'' tj. uz'duz, zar ne strucnjaci?
evo ovde kad bi becarina orao popreko na ovom bregu na 25cm bubine prevrnuo bi se kao 1x1
zato su pametni ljudi parcelisali uz'breg i niz'breg, a ne duzinom brega tj. brda

Blago vama... kod nas je toliko kiše bilo da nema ništa od oranja još dva dana..... a najavljuju sneg....

Mali breg moze biti opasniji od velikog brda, ako se taj mali breg radi ''stranom'' tj. uz'duz, zar ne strucnjaci?
evo ovde kad bi becarina orao popreko na ovom bregu na 25cm bubine prevrnuo bi se kao 1x1
zato su pametni ljudi parcelisali uz'breg i niz'breg, a ne duzinom brega tj. brda
Sta je vama ljudi,nomojte bezveze komentarisati ovakve njive,pa ovo je odlicna njiva,ja imam i gore od ovoga.
Ja ovo kod Becarine uzorem popreko za opkladu,kakvo prevrtanje,nemojte biti smesni.

Bećarina pusta, lep ti krajolik :osmeh:. Raznobojan. Okači još koju sliku. Šta je bilo ovde? Ova njiva kao da je krčena i dosta izgažena.

Dzaba ali ovo je vec uvredljivo,ocigledno vecina nevidi dalje od nosa pa se nesto tamo iznenadjuje kad vidi njivu u brdu,kao katastrofa mozes da prevrnes traktor,da stradas,tu nemoze da se hoda ni peske.
Takve su sve njive u Srbiji i Bosni!!!

Imam i ja bracu u Sremu,naslusam se takvih gluposti da je to strasno,kao da smo otpad od sveta mi u brdu.

Nisam mislio nikog da uvredim, ali ovde je pola dana ladovina ujtro, rastinje krade rosu cini mi se da je ovde bog u najboljem slucaju predvideo livadu.

Ma bitno je da je njiva rodna nije bitno na kakvom je nagibu.Evo moje oranje od juce.Takodje parcela nije radjena duze vreme.(za druge i neznam:haha:)Na sredini je put bio.
23112013729.jpg

23112013731.jpg

23112013730.jpg

• Like
Reagovanja: PKB
Bećarina pusta, lep ti krajolik :osmeh:. Raznobojan. Okači još koju sliku. Šta je bilo ovde? Ova njiva kao da je krčena i dosta izgažena.
To nije moj atar, kod mene je ravno ko tepsija. ;) Okrčeno je sa JCB kombinirkom, pa sam onda ispodrivao i oranje za kraj. Uzbrdica je veća nego se to vidi na slikama, al radi se bez brige, samo treba bit oprezan.

Cveja Po- Lele koliko ne obradjenih njiva ima kod tebe!!! Zasto ti ljudi ne daju nekima ko hoce da rade!!! Greota da njive stoje u korovu kad nekom mogu doneti hleb!! Kod mene nemas da vidis njivu koja se ne obradjuje...

Cveja Po- Lele koliko ne obradjenih njiva ima kod tebe!!! Zasto ti ljudi ne daju nekima ko hoce da rade!!! Greota da njive stoje u korovu kad nekom mogu doneti hleb!! Kod mene nemas da vidis njivu koja se ne obradjuje...
Ovo su medju poslednjim.Vise i kod mene nema.Mozda neke male,sitne.Zaboravih malo pre da postavim meter:osmeh:
23112013725.jpg

Nazad
Vrh