Oranje

Mislim da znam o kom brkatom coveku pricate. Nisam stekao takav utisak o coveku.

Vi bi ste se cudili sta jedan nas covek radi,mozda ga savato zna zovu ga kurcup,e taj sta radi to normalan covek nemoze da pomisli. ima prijava koliko oces,batina je dobijao bezbroj puta,sin mu je nastradao u njivi i on je jos gori nego sto je bio.

Nemoraju svi "veliki" da budu loši. Tu kod nas ima jedan (firma) , sve pohvale. Popravljaju putevu , mostove , pomažu u poslovima kad nekome zapne , čupaju kad zapadne neko i u sred noći , kad su gurali pšenicu u izvoz primali od seljaka bez provizije , posudili čak keder sa kombajna čovjeku ,...

@slobapatrola & savato
Vama ljudi svaka cast, al ove nove crepajacke gazde sa brkovima I zivotinjskim nadimcima su neopevana govna koja ce do kraja I fasovati u nasem ataru. Brkato govno mi je ugazilo njivu holmerom I kamionima da cu mu te brkove pocupati. A Krmaca je tek posebna prica...
Mi imamo njivu od 10,5 kj gde su mi obojica komsije, jedan levo, drugi desno:haha:, ali ne mogu da kazem nista lose sto se toga tice.

Da se vratimo na temu. Posle skoro 3 nedelje i mi smo zavrsili oranje. Orali smo i nocu, ali licno ja sam retko isao u nocnu smenu. Orali smo sa dva traktora, John Deere 6930 & Kuhn MultiMaster 122 (4x40) i John Deere 6330 & Kverneland 150B (3x35). Dubina: oko 30.
Evo koja slika.
n48e.jpg

xza9.jpg
u5xf.jpg

ly1z.jpg
sx2j.jpg
zx59.jpg
mp4t.jpg
hwgf.jpg
j50y.jpg
8lqh.jpg
vbq7.jpg
r2ob.jpg
8il5.jpg
u890.jpg
j9jh.jpg

Poslednja izmena:
I mi smo zavrsili za ovu godinu...sreca,posluzilo nas vreme,mada smo s'pocetka ulazili i u njive koje su bile mokrije neg sto bi trebalo...dosta tesko je islo,bilo je i pucanja srafova,bolcni...al uspelo se.
jj1is2.jpg

Malo zumbiraj taj kombinovani sat da vidim parametre, sta se stidis!:osmeh:
Jbt. samo kod mene kontra rucice za hidraulik, probao sam tom levom da podesim dubinu a desnom dizem i spustam, tad je haos sa hid. udara i trese da te bog sacuva.
A te nalepnice udaraju kako stignu, kod mene na dubini 25-27 stoji izmedju 4 i 5, i kod mene su oba proreza za rucice jednaka, kod tebe je desni duzi.

:osmeh:Parametri su sledeci: ulje 3, 5 bara, temperatura 85 stepeni, napon punjenja skoro 15 v pa drzim svetla upaljena, pritisak u menjacu uvek 8 bar.
Jel ores sa tockom na plugu? Ako toplink nije u slicovanoj rupi onda hoce da hidraulik cima.

Malo zumbiraj taj kombinovani sat da vidim parametre, sta se stidis!:osmeh:
Jbt. samo kod mene kontra rucice za hidraulik, probao sam tom levom da podesim dubinu a desnom dizem i spustam, tad je haos sa hid. udara i trese da te bog sacuva.
A te nalepnice udaraju kako stignu, kod mene na dubini 25-27 stoji izmedju 4 i 5, i kod mene su oba proreza za rucice jednaka, kod tebe je desni duzi.

imam osecaj da te najvise interesuje temperatura......:osmeh:
tako kako lala koristi hidraulik to je ispravno,oba proreza su mu jednaka nego je sa levog prebacio granicnik na desnu rucku pa ti se zato cini,i kod mene leva rucka do sedista stoji na drugom broju odprilike,kad se radi sa slicovanom rupom nece da trese i udara hidraulik a nece ni sa obicnom rupom udarati ako si dobro podesio toplink,vec je o tome kometarisano.....na 1221 toplink sluzi samo da dignes i spustis plug(pod uslovom da ores sa tockom),ako ti je plug dobro podesen toplink mora da bude slobodan,svejedno ti je toplink na 3 kategoriji pa imas dosta lufta na bolcnu,ako je plug naslonjen na njega skrati ga(ili produzi zavisi od potrebe) dog god nedobijes da ti prednja glava ide na istu dubinu kao i zadnja a da toplinger dise na bolcu,tada nece udarati i imaces pravilno oranje,onako kako ti radis tu je plug ukrucen za poluge i kako traktor skakuce tako i dubina oranja varira,u sustini nepravilno koristenje,e sad naravno ti ces reci moze i tako da se ore.......

Ta idi begaj, kao da si ga juce isterao iz A. Panonke :osmeh:
Orem sa tockom i u slicovanu rupu, spustim obe rucice dole i tom desnom podesim tj. iznivelisem prvu naspram cetvrte glave i levom tj. ovom do sedista dizem i spustam, tako radi super. kad probam kontar tj. levom da nivelisem a desnom dizem-spustam tad trese neprestano...gledao sam pozadi sajle su povezane leva sa levo, desna sa desnom, nisu ukrstene.

Plaćen je čika Mići prošlog novembra ravno 1.220.000,00 dinara. Transportni točak je oko 1000 eura, običan je duplo jeftiniji. Ali transportni vredi svaki evrić.

Nazad
Vrh