Oranje

Ma ko zna predhodni vlasnik kako ga je terao u transportu pošto ako dobro vidim ima malo napuknuće i sa gornje i sa donje strane osovine, nedavno je našoj zadrugi isto pukla osovina u transportu (nosećem) što nije ni čudo kako teraju po letnjem putu a petobrazni regent je u pitanju.

Imao sam problim na jednoj njivi prilikom oranje,kukuruz je bio na istoj ali je tako duboko posejan da su sve brazde ostajale od sejacice i kad tocak pluga udje izmedju brazdice ide jako duboko,a kad ide po njoj plitko muke moje nisam znao sta da radim oranje ne jednako uzas.Rus 820 je vukao plug uzorao sam nekako ali nisam bio zadovoljan.Dali je imao neko slican problem i kako ga je resio?Preklopnik ispod sedista je stajao u levo gledano od pozadi traktora,mozda sam tu pogresio:sta:sta mislite?

Imao sam problim na jednoj njivi prilikom oranje,kukuruz je bio na istoj ali je tako duboko posejan da su sve brazde ostajale od sejacice i kad tocak pluga udje izmedju brazdice ide jako duboko,a kad ide po njoj plitko muke moje nisam znao sta da radim oranje ne jednako uzas.Rus 820 je vukao plug uzorao sam nekako ali nisam bio zadovoljan.Dali je imao neko slican problem i kako ga je resio?Preklopnik ispod sedista je stajao u levo gledano od pozadi traktora,mozda sam tu pogresio:sta:sta mislite?
tu samo pomaže da se ore bez točka
mene su mučili tragovi od kombajna....

Traktor je dobar,iskidao Regent...:svinja:

sta zna dete sta je 1.tona..uzme i igra se...tako i rus,sta on zna sta je regent,povuce i pokida,salu na stranu,poorao sam sa regentom od kolege oko 60kj,sutra treba ponovo da ga uzmem i da nastavim oranje,s obzirom da je cetvorobrazdni plug kad vidim ovu sliku prostro me strah da ga odem i uzeti

- - - - - - - - - -

ova slika mi je pomogla pri kupovini pluga koja sledi nagodinu

Ja sam već video i Overuma,i Vogela,i Lemkena,i sad i Regenta puknutog...Koji uzeti kad svaki jednom pukne.:haha:

Mi se smejemo da je otpad iz Švajcarsku,a ja sve mislim da kao novo na njihovo tržište ide sve No.1 roba,a u ostatak evrope ne baš prvoklasna,naročito na istok...:ppozdrav:

@frenky,izvini al moram malo sale mada ti mozda nije do toga....to sto ti je ostalo na traktoru iskoristi za razbacivac slame,netreba jos puno da ulozis u tu investiciju..........:osmeh:

Čekaj frenki , jesi li pritiskao plug ili nisi ? Neznam kako radi hidraulika u rusa , ali dal postoji mogućnost da u nekom plivajućem režimu u nekom momentu traktor sam pritišće plug , npr ako je zadata veća dubina nego što je točak postavljen . Jedini takav slučaj koji sam vidio ovde prošle godine je bio isto u sred brazde i isto rus , i isto zeleni neki plug al nije regent , i isto točak korišten.

Kanda su plugovi iz stare Juge kvalitetniji od ovih novih.
Oranje za kukuruze, predusev soja. Potrosnja 21l/ha, srednja zemlja. Ima i lakse i teze, ovo je neka sredina. 558+757.20

Po meni i slkama ona osovina je naceta vidi se i to u delu gde naj vise opterecenja plug trpi u transportu,dugacak losi putevi vozac ne savestan(ne govorim za kolegu)ko zna ko ga je imao pre njega,Treba voditi racuna u transportu i na uvratinama razoru itd.Jednom prilikom sam polomio osovinu na imt 756 3*30 izlazeci iz brazde na put strucnuo i puce ko led na pola,a nece prevrtac koji je malte ne duplo tezi od ravnjaka.Moj rabe je tezak 560kg merio sam ga.

Nazad
Vrh