Oranje

Izorao sam livadu, bar 5 god bila pod travom, zemlja je super peskusa, sta mislite jel bolje da je sada jos jednom izoram ili ne, izorao sam je oko 15 oct, sta predlazete, sejacu kukuruz na toj parceli. oprskana je totalnim her( glifosav)..

Ako si Dragane orao usluzno onda si valda i ti uzeo neki dinar pa kupi 2 fara makar i Wesem okrugla i ugradi ih, nije tesko a moze da te kosta kao 1kj usluznog oranja i bolje sija od fabrickih farova tih sto ti imas. Imas dovoljno godina da se ne oslanjas na oca u svemu. Ja zbog takvih buba u glavi nasih roditelja uzimam stvar u svoje ruke i resavam kako mora, nema cekanja.

Izvinjavam se zbog skretanja sa teme.

Ja spadam u te starije i potpuno se slažem sa tobom da preuzmeš stvar u svoje ruke,neće ti matori ništa reći.
Evo moj mlađi sin ore sa kolegom (Ja sam koji put samo obišao) beć 4-i dan i meni je to drago i ne stajem mu na put ni kada je u pitanju ulje ili ako treba neki deo ( do sada smo kupili samo auspuh),Ruja ne troši ulje,ne dimi,ne diže temperaturu a sa plužnim glavama iz Čantavira sam prezadovoljan.U odnosu na kolegin keopard naš Rus troši manje od 10 - 15 l dnevno.

Ima Babo dosta rupa da pokrpi da mu ne bi pomoglo ni 100 jutara usluznog garant, tako da ni ne pomislja na marginalne stvari .

Ta kakav baabo i kad daje pare ne pita se puno (nije ni sejacicu video,a ni prskalicu dok nisu dosle u dvoriste) a jos kad imam mojih para i kupim nesto,onda je najsrecniji covek na svetu. Njemu otisao lezaj tocka na 560,pa sam ja danas isao da poorem 1.5kj,jedino u tom delu atara ferguson moze da vuce 2 brazde,mada ni tu nije mogao koliko sam ja hteo. :osmeh:
20131117133556.jpg

20131117133609.jpg

20131117135109.jpg

20131117135121.jpg

Izorao sam livadu, bar 5 god bila pod travom, zemlja je super peskusa, sta mislite jel bolje da je sada jos jednom izoram ili ne, izorao sam je oko 15 oct, sta predlazete, sejacu kukuruz na toj parceli. oprskana je totalnim her( glifosav)..

Pretanjiraj sad dobro , i na proljeće opet tanjiranje pa spremanje . Za ledinu se ne sekiraj , nemožeš ju ni sabiti ni presušiti jer je struktura zemlje savršena , važno je samo da što više usitniš ostatke stare trave da ne smetaju .

Viđao sam da hoće da pukne prilikom okretanja, na ovratinama u transportu, ali ovako u sred brazde?????? Nije mi jasno!

Nazad
Vrh