Oranje

danas orao tj. preoravao strnjište koje je letos uzorano na nekih 15cm dubine i nisam mogao da verujem da ide teže nego strnjika koja nije orana...
stvarno mi nije jasno :sta:

Danasnje oranje se zavrsilo ovako
fotografija0073.jpg
img4872.jpg

img4873.jpg
img4875.jpg

img4889.jpg
Da li si ga novog kupio ili polovnog?Tj da li je u garanciji?

samo da nije na silu stisko plug u zemlju pa od toga puko,jer takav materijal mislim debljina da pukne samo onako to nema sanse,i vidi se da nije bilo od ranije napuknuto.

da je los materijal,imao bi makar jednu pukotinu od ranije.to sto se vidi od gore da je malkice rdjavo i od dole to je nula.imao sam slucaj da su mi doterivali jedan traktor svaki peti dan da menjam gumice na pumpi i na cilindru,pa se zapitao sta to rade sa traktorom,i na kraju priznali da uvek malkice stisnu sa hidrolikom plug u zemlju.tako da ne mora da znaci da ce izdizat traktor prilikom stiskanja.al otom potom.nek se kvar ukloni sto brze i da posao cveta dalje,najavili su kisu od sutra :kisa:

ima ovakav stvar da na Vogel plugovima puca daska, permanit iz 2002 godine, nista strasno . Cementiranje materijala nisu dobro uradili i jednostavno previse trvdo ( kao keramika) i zato puca, mozda se ovako nesto desilo sa regentovim osovinom....:sta:

Nazad
Vrh