Oranje

Sledece god sve menjam na njemu ove god nisam stigao.Plug je Rabewerk 2+1, 3*33 tezak je 550kg,nosi i vuce ga ruja bez problema odlican plug jak i naj vise mi se svidja sto ima nekako male daske lepo slaze brazdu i kad je jako tvrdo ne izvaljuje televzore.Mana nizak je svega 65,ali ove god je natrula kukurzovina i gutao je bez problema,a kad se istanjira jos bolje tako da sa gusenjem nemam problema.

Ja juce zavrsio oranje za ovu godinu imao sam dve baste juce i posle pranje traktora pluga i tako,sada sledi druga zanimacija gradimo garazu za auto i polako zavrsavamo renoviranje kuce,pa cu i ja na odmor zasluzeni

thumbup.gif
Završio i ja za ovu godinu sa oranjem,sledi zatvaranje brazde gde će ići repa.

i ja sam zavrsio oranje ....cim budem mogao ubacicu slike i snimak :D....Ostalo je jos kod mog drugara u susednom selu jedno 60 hektara za zimsko pa idem da mu pomognem ...mada ce to ici brzo ima same 190 konja i clasa 120 konja i njih cu uslikati :D

tako je slobapatrola. kod nas u kacarevu 2014 sezona ce biti sezona repe. jer svi,pa i moje domacinstvo posle 10-15 godina opet sejemo repu. velika vecina ce je sejati na pola svoje obradive povrsine. suncokreta ce biti najmanje :) pa nek se cesu ovi iz uljare.

Kris80 jesi li ti završio oranje ili babo?
Galicije ako si poliglota kao što pišeš onda verovatno treba da znaš gramatiku i to da se rečenice ne počinju malim slovom.

драганче код мог маторог то не пролази баш најлакше...ја ћале поломио плуг, ај купи други..па поломио би он мене пре него што би купио други плуг....
Sine ko je spomenuo plug... raonici mi nisu za upotrebu ! Odneo ih je ko kovača a kad su ušli u zemlju nije bilo vrhova jer su popucali od velike temperature! Onda uhvatim plug skinem raonike i nema oranja dok se ne kupe drugi. Generalno, dok se nešto ne POLOMI neće kupiti drugo, pa makar to bila kolica .Govorim mu već 2 godine da mi prednji farovi ne bacaju svetlo kako treba jer je reflekciona površina strulila, ma kakvi.... pokvario sam vid! Tu nema druge nego uzeti čekić i polomiti stakla pa da se kupe drugi farovi, no , to nikad ne bih uradio...ali poenta je u tome.

Nemojte zamerati matorcima,nekad baš nisi mogo da kupiš novo na svakom ćošku ko sad i nije se ni imalo para,teralo se sve do kraja a i preko toga,pa su se rešavali stvari pomoću štapa i kanapa i to je ostalo valjda u njima.
sweatdrop.gif

Најбоље ти њега стави у трактор, па нек он оре ноћу. Да видим да ли ће их променити после дан, два патње.

Ево госн Сремац, само за Вас. Велика слова на почетку реченице

Па не стављаш ти велика слова на почетку реченице због њега, већ због тебе.

Kris baba je stavio tačku na oranje.Što se tiče Draganovog problema čini mi se da je u pitanju zmija u babinom džepu.

Ako si Dragane orao usluzno onda si valda i ti uzeo neki dinar pa kupi 2 fara makar i Wesem okrugla i ugradi ih, nije tesko a moze da te kosta kao 1kj usluznog oranja i bolje sija od fabrickih farova tih sto ti imas. Imas dovoljno godina da se ne oslanjas na oca u svemu. Ja zbog takvih buba u glavi nasih roditelja uzimam stvar u svoje ruke i resavam kako mora, nema cekanja.

Izvinjavam se zbog skretanja sa teme.

Nazad
Vrh