Oranje

Zavisi sta je agregatirano sa cime ali generalno svasta moze. Ja sam orao od 5,5km/h do 11km/h sa istim plugom (onaj moj 757 sa Kverneland glavama) u skroz razlicitim zemljama sa razlicitim predusevom s' tim da je na njivi gde sam orao sporije dubina rada bila 26-27cm a na ovoj drugoj peskovitoj njivi ne vise od 24cm. Najlepse mi je oranje na oko 7km/h samo zbog udobnosti u kabini.

ja sam gledo kad je moj kumancan orao sa 577 a 577 ko bombona i dvobrazni plug 757.2. brzina oranja 15 km/h a da kazem poentu price iz 577 kulja najcrnji dim koji postoji a zesce nisam nigde video toliko je bio crn i tezak da je pao na zemlju nije mogao da se popne gore haha to vi niste videli.2. brza i gas /

ja sam gledo kad je moj kumancan orao sa 577 a 577 ko bombona i dvobrazni plug 757.2. brzina oranja 15 km/h a da kazem poentu price iz 577 kulja najcrnji dim koji postoji a zesce nisam nigde video toliko je bio crn i tezak da je pao na zemlju nije mogao da se popne gore haha to vi niste videli.2. brza i gas /
Slaži bar okruglo, da se kotrlja. ::sramota::

нека оптимална брзина је ту негде између 7-9км/ч....ма колико стар или нов трактор био, све преко тога ге узалуд трошење горива...сад што неко тврди да при већим брзинама имају потрошњу као и ми при мањим много каке...ја сам терао кејса, код ког ми показивач брзине не ради как отреба, јер му треба ресетовање и подешавање, ту негде око 8-10км/ч и тада је потрошња била 11-13л по кј при 1600-1700 обртаја, плуг тробразни...терао сам га ја и брже, па је потрошња ишла и преко 20 литара по кј...јел ми идемо негде ан трке...

имам друга тера jd 8220 у нашој задрузи..пази ово газда им не да да терају брже од 8-9км/ч....ради преко 1200 хектара са само два jd 8220...све стигне да пооре на време...

imas dobru moc zapazanja,cim oru 7km/h nikuda im se nezuri a moguce i da su stari traktori ali nauka ce pokazati sta da se radi ja razvijam 12 km/h u oranju mada da me niko nejuri i nesmeta vozio sam i 15 km/h i namerno necu da uzmem trobrazni plug vec dvobrazni i u dupinu do japana.
hahahahahahhahaha naučnik ...plačem

ako kad nema gazde jel tako?

- - - - - - - - - -

brate da nema vas meni bi bilo dosadno

- - - - - - - - - -

ja sam ozvucio moj kejs i lici na diskoteku kad pustim muziku.kupio sam skretnicu u jevrejskoj ulici i jednu hornu 300 wati.ne da se cuje vec oce glava da mi pukne,ubacio sam i jedan bas zvucnik sa refleks tubom i basa na pretek.i u auto imam jos jacu muziku da mi se tablica trese i retrovizori nisu u funkciji zbog jacine basa.

јел ти то мене малко....газда не би имао то што има да не води рачуна о свему..а и имаш компијутер који ти каже колико ти је трактор трошио по кј...тако да нема лажи нема превара..он може кад се заврши смена да лепо седне у сваког дира и да провери шта су му радници радили, па онда лепо по џепу идтог тог радника..па да видим оћел ти пасти на памет да силиш без потребно машину, ко некад док су те исте задруге биле државне...

само ти браћала терај и 30 ако може да иде...нико теби не брани...

samo jos vreme da nas posluzi da imamo lepo prolece a ne kao ove godine

- - - - - - - - - -

svaka tebi cast sto mozes da mislis ja sam ceo dan na njivi bukvalno svaki dan i nemislim pustim radio i misli mi lutaju i tako bi mogo doujtru,il sta znas to radis jel tako?

@Gospodine zzivica uz dužno postovanje prema vama, ja nekad napišem i pitam glupost al Vi stvarno pretjerujete, de smanjite doživljaje malo kakvo oranje sa 15km/h, pa ljudi tom brzinom ne pripremaju zemljiste a ne da oru, i jos imate dubinu do Japana, jel u kejsu imate i onu kuglu sto bude po diskotekama, jednostavno sve vise podsjecate na bivšeg člana All mighty Case-a ;)

Kolika je po vama optimalna brzina u oranju, meni se najvise svidja oko 8,5 - 9,5km/h, ali kako vidim ljudi u vecini oru negde oko 7km/h
ja sa zetorom 160ks orem oko 8km/h po meni preko toga je bespotrebno u mom slucaju vucem tri brazde sa plugom prevrtacem i kada poteram brze prebacuje mi trecu brazdu....

ako ne puknem ja iz nocne ,kako vi kazete ceda pukne top danas,imam oko 0.6 ha da zavrsim oranje za ovu godinu.ako ne puknem ni ja ni top,jedan cokanj sljivke , sigurno puca...ko metak...aj zdravo

Nazad
Vrh