Oranje

@Bobo

I moj otac je isto mislio kao ti pa je brzo promenuo misljenje. Sad je izjavio da treba da kupimo traktor od 150 konja da ne stoji ona 4. glava skinuta. :D

@sale ratar

Poredio sam po onome sta plug moze da proguta. I 757 moze da proguta vise od Vogela ali to nije ni vazno sada. Orali smo pre neki dan Vogel i ja zajedno samo sto snimak jos nije objavljen. Vogela je vukao 1221.3 na zahvat 3x40cm. Oba pluga su sa predpluznjacima i oba jednako rade, jedino moj plug ostavlja siru brazdu zbog zahvata.

Rogonju
Sta je sada ovde receno?

Oranje tek pocelo u dva dana 14 kj kukuruzista.
awhy.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
qh6x.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Bubu

Ako bi drugar prodavao svog .ima građjen JD diferencijal i EHR-om ,tobi ti valjalo kupiti

treba da se kupi traktor od 150ks a treba i da se umre.pre ce biti ovo drugo salu na stranu ove godine sto sam ja uzorao kukuruziste to nigde nema.nevidi se bozija ljustika gore zao mi sto nisam slikao a ima njive koje bolje da nisu ni uzorane.bubu pa ti nemas plug obrtac?

сине драгане..колко сам ја видео овде се код нас рује терају 13км/ч у орању, а твој се канда вуче тричавих 8км/ч...па ето реко да те приупитам јел ти то штедиш нама јефтино гориво, ово субвенционисано...

Kao sto rekoh, nije mi nuzno da kupujem traktor od 150 konja ili vise. To ce se dogoditi kada Claas bude pravio 1000 radnih sati godisnje.

Nemam plug obrtac ali imam gruber pa se razori skoro da i ne poznaju. Obrtac cu kupiti kada budem imao viska novaca za nov Kverneland LB ili LD sa pakerom.

Kolika je po vama optimalna brzina u oranju, meni se najvise svidja oko 8,5 - 9,5km/h, ali kako vidim ljudi u vecini oru negde oko 7km/h

imas dobru moc zapazanja,cim oru 7km/h nikuda im se nezuri a moguce i da su stari traktori ali nauka ce pokazati sta da se radi ja razvijam 12 km/h u oranju mada da me niko nejuri i nesmeta vozio sam i 15 km/h i namerno necu da uzmem trobrazni plug vec dvobrazni i u dupinu do japana.

Kada pocne da se greje, a to bude nakon 5 kj od pocetka rada pri brzini od 10km/h, ja onda smanjim na 7,5 - 8,5 km/h i tako vozim do kraja dana.

Nazad
Vrh