Oranje

Možda te slika vara. Meni liči da ima 25-30 cm. Pogledaj tamo gde su ugazili brazda kao u Italijana.

Po točku se nebi reklo da je 25-28cm, kada viri iz nosača točka 14 rupa onda je dubina 25-28 a sa 12 rupa 20-22cm.

Sve zavisi ja dok sam imao Torpeda orao sam bez točka uvek a i sad sa kinezom isto. Sad mi je milina, naštelujem dubinu na ručke i samo na dugme cepaj gore dole i drži uvek istu dubinu i ako nema točak

Ima i toga, sve zavisi od parcela...vidim dosta po ataru da oru bez tocka...ja od kad sam stavio na 756 plug tocak preporodio mi se 560 traktorcic :osmeh: smanjio sam i potrosnju u oranju i lepo jednako ore, sto kaze Bobo u postu, hoce da tone na nekom delu njive i onda sve bude neravno :( sa tockom nemam problema, uvek ista dubina cak i u jacim ritskim zemljama sa kojima sam bez tocka imao neverovatnih muka i ruznog, grbavog oranja ::jako_besan:: no, svako poznaje svoju zemlju najbolje :ppozdrav:

Moji su oba sa dugačkim nosačom kao ovaj sa slike i zimsko uvek orem na 14 rupa( sojišta, kukuruzišta) jedino ugari na 16 rupa a ti duži nosači točka su dobri za razbacivanje razora.

Kod nas neko sa rusicima i trobraznim plugom nema tocak, a neko sa JD 6330 i trbraznim ravnjacem ima tocak, sve moze samo zavisi ko koliko ceni posao i koliko ima zivaca.
ja sam kratkih pa ga koristim :osmeh:
ne, bez sale 4brazde nije da se radi bez tocka.

Jos malo i kod mene pukao top,trenutno palim fitilj...E ovako,sa ovim se oralo
14tyfs6.jpg

Polako se izvuce pravac,nije nesto pravo al aj,moze proci
35170ar.jpg

Dubina zadovoljavajuca
29sztl.jpg

A i sirina nije losa
10ht6qd.jpg

Valja i uvratine izorati
11ikguv.jpg

I na kraju to ovako izgleda,i nije lose ko je uradio
33dee06.jpg

Aaaaa ne,ne..pa ima cika malo,ta flasa od letos stoji u traktoru(naravno menjala se voda)pa se skupilo :haha:

Da zaboravi da napomenem,potrosnja se kretala od 11-14lit/kj,u zavisnosti od zemljista.

Nazad
Vrh