Oranje

Gotovo za ovu godinu... Izorali smo poslednje parcele danas i na kraju sam izorao i moju malu bastu.. :osmeh: Nikad lakse i nikad brze nismo zavrsili oranje.. :bravo:

Evo slika,zaboravio sam da ponesem aparat na njivu pa daj sta das,slikali me kod kuce...

img2377.jpg

img2384.jpg

Izgleda da smo i mi svečano danas završili, vala mi je još malo pa preselo ove godine.

Kupus se ukiselio , njive uzorane , masine i novci koji su uzeti na koriscenje vraceni jos samo svinje da se pokolju i da u miru uz vatricu docekamo zimske carolije.

Uopste nemam osecaj da treba da bude kraj poljoprivrednim poslovima... Vreme je stvarno odlicno,sunce sija kao da je prolece.... Totalno sam izgubio osecaj da dolazi zima!!! :osmeh:

- - - - - - - - - -

Koje je ovo izmotavanje i mucenje tih traktora.... Njih bas briga mogu da kupe gomilu tih traktora ja kad bi ga imao orao bi sa njim i 4 brazde... :haha:

Ako vam nedostaju miševi dođite kod mene daći vam ih gratis.Vaše je samo da snosite troškove hvatanja,lagerovanja i prevoza.

fotografija-0009.jpg

Danas krenuo da zaorem stajnjak kad na njivi haos NIS.ovih kabadahija koji kopaju ne konsultujući vlasnika.

Ljudi danas sam umro od straha, na sred njive drugarove kad sam puko plugom u panj, ugasio mi se traktor. Pogledam iza sebe ucinilo mi se da sam nesto zestoko sjebo, gledam ne vidim nista malo napred malo nazad jedva se malo vratih kad ono imam sta da vidim panjcina ko pola astala. Meni nije jasno kako je do sad nije tu bilo. Prosle je godine drugar tu parcelu orao jednobraznim plugom i to na domacinsku dubinu i kaze da ni on nije znao za taj panj i da ga nije prosle godine primetio. Bas me zacudi ali sreca dobro sam prosao nike nista puklo

Ja dansa poceo sa oranjem uradio 4kj. iskrivio raonik na neki kamen medjas koji tu nikada nje bio.Ne ore se lose,podrivao sam neke njive na 45 cm dubine i sada sam ih orao tu ide odlicno.Dok one koje nisu podrivane idu malko teze.

Oranje katastrofa tesko na kukuruzistu, cale sa 560 orao trecom sporom, ja sam sa fergusonom I jednobraznim odustao posle nekoliko krugova koliko je izbacivala zemlja plug...

Nazad
Vrh