Oranje

Јуче док сам ишао за Словенију, у Хрватској уз аутопут сам приметио да људи ору доста другачије од нас овде. Разори су на сваких 20-30м. Чак шта више и они који имају плугове обртаче раде исто тако. На појединим местима сам приметио да им у неким њивама лежи вода, па да ли је можда то разлог? И јако мало њива је поорано, а птиметио сам и то да имају доста кукуруза. Вероватно је опет разлог вода у њивама.

Јуче док сам ишао за Словенију, у Хрватској уз аутопут сам приметио да људи ору доста другачије од нас овде. Разори су на сваких 20-30м. Чак шта више и они који имају плугове обртаче раде исто тако. На појединим местима сам приметио да им у неким њивама лежи вода, па да ли је можда то разлог? И јако мало њива је поорано, а птиметио сам и то да имају доста кукуруза. Вероватно је опет разлог вода у њивама.

Pa jedini razlog je voda, mislim nema druge

usezy2u7.jpg

Danas malo usluznog oranja, pa da zavrsavamo sezonu polako. Odlicno i lako se oralo.

Mi danas poceli zimsko, izorali oko 2h od 9h do 17h sa jednom pauzom za rucak i potrosili oko 50l. Dubina je bila od 25 do 30cm , plug IMT 754. Izorali bi i vise da je bilo sve u jednom komadu. Plug je nastelovan tako da ne moras da drzis volan. Sutra nastavak.
dsc1054.jpg

dsc1055.jpg

dsc1056.jpg

dsc1060.jpg

dsc1061.jpg

Evo par slika od ovogodisnjeg oranja, na svim slikama je orano sa T-40 i OLT Posavac plugom. Neke slike su danas uslikane, a orano je pre otprilike nedelju dana.

gotovo oraje za ovu godinu u julu sam 18 k.j 7klasu zemlje uzorao na 25 cm dubine i danas su tamo televizori ,nema trave i nisam ni preoravao, i ovih dana sam uzorao 84 k.j dosta za ovu godinu :ppozdrav:
w6j4.jpg

bogami i kod nas na strnjici izoro sam dosta miseva sreca pa su tu galebovi i vrane a one male cvorci il sta su vataju bubice i crvice
za tolko ce ih manje biti

Nazad
Vrh