Oranje

Pitao bih starije kolege. Ima 2 jutra gde je ove godine bilo zito, to je letos ugareno i podrljano. Izgleda jako lepo. Sad se lomim da li da orem ili ostavim tako do sledece godine gde bi posejao kukuruz. Ima li neko iskustva sa ovakvim radom ili da ipak perorem? Hvala unapred!

Pitao bih starije kolege. Ima 2 jutra gde je ove godine bilo zito, to je letos ugareno i podrljano. Izgleda jako lepo. Sad se lomim da li da orem ili ostavim tako do sledece godine gde bi posejao kukuruz. Ima li neko iskustva sa ovakvim radom ili da ipak perorem? Hvala unapred!
nisam stariji ali bih ti savetovao da obavezno odradis zimsko tzv duboko oranje...razloga za ima vise..

i ja mislim da je obavezno zimsko oranje, cak preporucuju posle ugari 'musko' oranje 30 cm.mada nije problem i plice da uzores, ali obavezno uzori!

Danas zimsko oranje ceo dan, prvo izorane dve parcele sto smo sada uzeli pod zakup nisu orane preko 20god... Strasno teska zemlja...
2f0anvn.jpg
Zatim jos 2 parcele obe bile livade...
11t272p.jpg
2q0vew6.jpg
2qc487k.jpg
2vvuipd.jpg
Islo je dosta lepo ...P.S. flasa coca-cole je od 1,25l ;)

Poslednja izmena:
Danas poceli malo sa oranjem.Ja se ne secam kad je lakse islo iako je ovo deo atara gde je teza zemlja.
fotografija12201.jpg

fotografija12211.jpg

Sve je to pic poc,dok banatski tenk ne zaore!

Nas uvazeni clan Kum ore sa Banatskim tenkom?

Kameni danas samo 5 razora zatvorio, još učim:osmeh: a još desetak jutara oranja i valjda kraj za ovu godinu, sutra odmor (svetac) a u subotu će valjda pući top.

Kameni danas samo 5 razora zatvorio, još učim:osmeh: a još desetak jutara oranja i valjda kraj za ovu godinu, sutra odmor (svetac) a u subotu će valjda pući top.

Neka, neka, samo uči trebaće ti, jer će na Srbobranskoj brazdi ocenjivati i zatvaranje brazde a ne samo otvaranje :osmeh:

Ja sam tek na pola oranja a isto orem kao i ti sa 6 brazda. Doduše 3 oru a 3 odmaraju:haha:

Nazad
Vrh