Tintoreti
Član
Mozes li da ispravis sve coskove?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da, malčirano je sa malčerom sa Y noževima. Premda je vršio Claas sa Claas Consped (6 redi) adapterom vrlo nisko, al bojao sam se da će mi zbojevi šuške glavit plug jer je nizak pa sam zato preletio sa malčerom. Još kad bi na plugu bili novi il bolji lemeši umjesto ovih koji su fajn potrošeni, oranje bi bilo još bolje.Becarina, jel to radjeno sa mulcherom ?
Za dobar pravac bitna je dobra rakija.Becarino nabijas mi komplekse ti dal orao sa Fergusonom baste ili ovim prave duzi kod tebe je oranje strela.
Тешко, само једна страна је права, а једна прати поток и његове меандре.Mozes li da ispravis sve coskove?
Zemlja u Kragujevcu je laksa nego u sremu za oranje. Sremsku zemlju mozes da ores sa fergusonom ali samo sa jednobraznim plugom, oce traktor da prsne. Jedina prednost je sto je sve ravno pa samo teraj.A ima jos nesto,u sremu i vojvodini se ore na vece dubine 30-35cm dok po nasim brdima oko 20cm, ali mi se mucimo uzbrdo, pa male njive sa 50 coskova i 30 obala. Ima sve svoje kako i zasto
Ja sam takodje cuo da je sremska zemlja teska za oranje. Backa se rasipa, Banat je isto super, ali za Srem sam cuo da ima teske delove.Da, da po rudjem turu nista ne boli, tako da je lakse oranje u sumadiji nego u sremu. Kod vas u sremu jedna tabla 12 hektara dok kod mene 26 parcele u 12 hektara,normalno po celom ataru.
Dobro dosao u klubNisam ja u sremu,i kod mene je 26 parcela u 12 hektara+brdo kao gratis
I spusti obruč na osiguraču na desnoj poluzi, da ga ne izgubiš negde na uzglavnicama .
Tacno napisano cemu sluzi rucica,a ako je plug u vinklu i kolenasta osovina podesena levo-desno kako treba to je to.Ne znam. Mozda si u pravu.
Rucica, koliko ja znam, sluzi iskljucivo da se plug namesti tako da se njegova sila vuce poklopi sa silom vuce traktora. Ona pomera kolenasto vratilo (jedno napred a u isto vreme drugo nazad). Nisam nikada cuo da ima veze sa vecim zahvatom.
Ovo je plug IMT 754 i on hvata kao i 756 ali ima manji razmak izmedju glava, pa je zbog toga to mozda tako.
markokg1982;Sve vreme je bas prednja brazda uglavnom hvatala vise. [/QUOTE je napisao(la):Prednja brazda ti hvata vise jer si ga zabrazdio na tu rucicu,stavi je na 3-4 rupu kao sto kaze kolega i to je to.
baš tako kolega. I ja koristim ovakve ali mnogo deblje čini mi se da su 8 ili 10mm debljine. kad ih nabiješ nema šanse da se što otkači. Jedino je malo problem prilikom otkačivanja jer su jako čvrsti pa se moraju najčešće čekićem izbiti.Ti su sranje osigurači, meni se dešavalo u tanjiranju da ih izbije štap od suncokreta i u oranju pa se zakezeči plug i onda muka živa da se ponovo zakači. Sad koristim samo ove ali jače i deblje i nabijem ih do kraja i nema šanse da se otkači