cokikovac
Član
pre 15 godine,sejao bih kukuruz na prolece,neke ultra hibrideA kada su zadnji put orane te parcele?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pre 15 godine,sejao bih kukuruz na prolece,neke ultra hibrideA kada su zadnji put orane te parcele?
Pravo takmičarski...Ja tu naj više gasiram da što dalje nabaci ,jer opet je on meni više slagao na dulumaži nego što je ostalo neoranog...Kod korektnih ljudi drugačije....
Lepo, ali voleo bih videti ovakav način sa NE paljenim biljnim ostacima, ili sklonjenim na drugi način. Inače
Zato što nema prevare kad je dubina u pitanju
Čuva se ovo malo vlage kolegaIh, pa ja sam od tebe očekivao neku ozbiljnu misao. Nema prevare po ptianju dubine kada izvadiš metar iz sandučeta za alat pa izmeriš ili staviš neku flašekanju u razor ili ključ 32.
I ukovani i izmenjivi nos vire ispod raonika i pomažu kod zabadanja. Znam da je bolji izmenjivi zato što ga jednostavno zameniš kada se potroši dok kod ukovanog moraš da menjaš ceo raonik ili da nastaviš da oreš bez nosa. Razumem ja da prišrafljeni nos pravi veće trenje od ukovanog, samo me je zanimalo da li neko zna kolika je ta razlika u otporu između raonika sa ukovanim nosom i izmenjivim.
- - - - - - - - - -
Zanima me još jedna stvar. Da li zna neko akva je sad to nova moda da se u mom kraju masovno drljaju njive sad, neposredno po oranju? Da li to neko već sada zna da će predstojeća zima biti oskudna u padavinama?
Naravno da ne vozač je potrošio pola boce minakve ipola kila hleba i kobasiceDule jel u tu potrosnju ulazi i potrosnja vozaca ?
Zna se da je Vlatko stedljiv a vidim neki za azdaje pisu potrosnju 9-10l/kj pa reko da nije ovih 13l potrosnja sa vozacem,znam da je jedan ferguson ove jeseni trosio 2l/kj vodurine jer se orac najeo sunke pre oranja.View My Video
- - - - - - - - - -
Naravno da ne vozač je potrošio pola boce minakve ipola kila hleba i kobasice
Ne znam za ostale raonike sa promenljivim vrhom ali Zarićevi su nas razočarali prošle godine i eno ih sad na tavanu hvataju koroziju....Nisu uzorali ni 20kj,jer nisu "hteli u zemlju".... Umesto njih smo kupili klasične od Čantaviraca i evo ih i sad na plugu-super rade. Ako ima neke veze plug je VN M-950 daske UN 400. Možda bi ove godine služili svrsi i Zarićevi jer se lako oralo ali prošle godine su se previše mislili 'oće u zemlju il neće...Ne,varaš se,ravan raonik ide kud hoće,i kako hoće,dubina je varljiva-promenljiva od otpora,a raonici sa kljunom uvek vuku-čupaju nadole,i dubina mora biti jednačija i približnija dubini zadatoj na točku i na finoj hidraulici