Oranje

komšo svaka čast vlatko radi super posao ostalo mi da sutra uzorem još jednu parcelu i gotovo za ovu godinu inače radi ista kombinacija vlatko i olt alkar

Oranje u Pivnickom ataru :osmeh:
dsc03774.jpg
[/IMG]
dsc03775.jpg
[/IMG]
dsc03776.jpg
[/IMG]
dsc03777.jpg
[/IMG]

Danasnja proba oranja
fotografija04711.jpg

Nije bas lepo slozeno jer je traktor jos uvek u fazi razrade pa idem manjim stepenom prenosa.

@vojvidjanin
Jel Vaša parcela ili uslužno oranje?

Kome se još isplati da ore uslužno Vladimircom na jednu brazdu? Neka stara 52-ojka sa dvobrazdnim plugom pa još i nekako, ali mi nikako. barem po meni, ne vredi tog vremena. Jednostavno nismo konkurentni ovima sa snažnijim traktorima koji vuku u najmanju ruku trobrazdne plugove i to sa 40 umesto 30 ks po plužnom telu. Takvi uzoru za sat vremena koliko bi mi za četiri sata. Ovi bi za šest sati uradili komotno šest jutari zemlje što vredi 30000 ili 36000 dinara, a mi bismo jedva dva(i to sad kad se lako ore) što vredi 10000 ili 12000 uz isti ili čak veći utrošak goriva i gde je nama prošao dan, a gde njima?
Ja bih mojim vledimircem radio od uslužnog oranja jedino oranje bašti i to odgovarajućim baštenskim dvobrazdnim plugom.

@Peter
Kubota je prava mašina. Koliko ti troši u oranju i koji je zahvat pluga? Ako može još koja slika traktora u odgovarajuću temu, posebno ako može neka slika iz kabine...

Katastrofa od oranja.
dsc00295.jpg

To je kao ljuštenje strnjike. ne vidi se baš na slici, a ne bi bilo loše da znamo koji je plug u pitanju(radni zahvat po plužnom telu i koliko plužnih tela) i koji traktor to vuče. Iz ličnog iskustva(koje ne mora da važi i u tvom slučaju) probaj malo dublje možda se neće tako kaišati kao da guliš krompir. Ako traktor nema prisilno spuštanje, možda da malo skratiš(zategneš) toplink.

Je...š oranje sa prisilnim spuštanjem,menjaj raonike onda i šteluj plug,raorici sa promenljivim vrhom nema šanse da neulaze,samo da ima šta da vuče

2363_1.jpg

Nazad
Vrh