Oranje

Još 533 ,koliko tek može popiti 539????

Ja vidim oko 40cm,a limove je poskidao zbog blatobrana kaze da udaraju u limove kad se smota a jedan od tockova udje u vagas ili razor.
ebes i takve inzinjere koji konstrujisu traktor,pa da se posle moraju skidati limovi :D, to sto kazes da blatobrani udaraju o limove to se moze nastelovati na granicnicima prednje vuce , al sumnjam da je zbog toga, sigurno je mnogo dizao temperaturu kad je oro do kine

Kod mene jedan raonik zavrsio karijeru
fotografija04721.jpg

fotografija04731.jpg

fotografija04741.jpg

Čuva se ovo malo vlage kolega
Ne,varaš se,ravan raonik ide kud hoće,i kako hoće,dubina je varljiva-promenljiva od otpora,a raonici sa kljunom uvek vuku-čupaju nadole,i dubina mora biti jednačija i približnija dubini zadatoj na točku i na finoj hidraulici

Nikako da shvatiš šta pokušavam da ti kažem. Moj raonik nije ravan, dakle ima kljun ili, kako ga ja zovem, nos. Ponoviću - ima kljun, ali taj njegov kljun nije zamenjiv jer je ukovan u raonik.

Dakle ovaj raonik imam:

i pitam da li neko iz iskustva zna koliko je drastična razlika u otporu koji pruža takav raonik u odnosu na ovakav:

- - - - - - - - - -

Današnji posao orano netarupirano kukuruzište glavni izvođač radova vlatko i olt alkar 16" i moja malenkost potrošnja 13 l /kj

- - - - - - - - - -

Evo i jedan kratak video

E, svaka čast! Kažem ja da Vladiško nije za potcenjivanje. :bravo:

- - - - - - - - - -

Spasoje,IMT lepo i zaorava....samo jbga, nije skup k'o ovi stranci :osmeh:

Zaorava IMT, samo što strani plugovi navodno prave manji otpor, a di i da nađeš strani plug za nas "poslednje Mohikance" što još oremo na jednu brazdu?

ebes i takve inzinjere koji konstrujisu traktor,pa da se posle moraju skidati limovi :D, to sto kazes da blatobrani udaraju o limove to se moze nastelovati na granicnicima prednje vuce , al sumnjam da je zbog toga, sigurno je mnogo dizao temperaturu kad je oro do kine

Ја сам код мене скинуо из истог разлога који је навео НА. Нема везе са грејањем трактора, јер би било сулудо говорити о дизању температуре на трактору који ради при 1600 обратаја(мислим код мене).

Zato postoje plugovi autoreset. Kod njih nemoze sa polomiti raonik. U samom startu su poprilicno skuplji , ali se isplate vise puta kroz vreme.

Tebi nikada , ali onom ko razume sta to znaci, njemu se isplati vec na prvi ili drugi raonik.

- - - - - - - - - -

Plugovi koji imaju sraf kao osigurac. Ti plugovi nemaju autoreset sistem. To je najjednostavniji sistem koji postoji.

Poslednja izmena:
Plug od 24ooo e. se po meni isplati kao što se isplati i voziti Audi Q7 OD 100 000E. Može se jevtinije proći da uzmeš sasvim dobar plug i da mu sve izmenjaš novo i da ti ostane pola para.Medjutim neko to može ,voli i uživa u tome i smatra da mu se isplati i to mišljenje takodje treba poštovati...I svaka mu čast...

Tebi nikada , ali onom ko razume sta to znaci, njemu se isplati vec na prvi ili drugi raonik.
ja neznam sta je autorest pa sta ti misls da su plugovi opremljeni autorest sistemom nastali kad je tvoj bata poceo da ih uvozi iz svajcarsku ,sta hoces da kazes sa tim meni nikada ja sam postavio prosto pitanje platititi nesto 5-6 hiljada vise a plus u 90 posto delova srbije to je nepotrebno je je autorest sistem prvenstveno napravljen za kamenita tla

Veljo nista nisam reko protiv tebe , nego samo sam odgovarao na tvoje pitanje. Takvi plugovi su dobro dosli onima koji su u velikoj zurbi i stvarno nemaju kad ispraviti raonik ili cekati isporuku drugog. Sto bi nas narod reko: "sta nema ni car ne jede " Novi su skuplji za nekih , oko 5000e(trobrazni), a kao polovni nisu nista skuplji od onih prevrtaca koji nemaju taj sistem.

Super je to stvar srdjan84,ali to je za zemljišta gde ima kamenja-gde bi u prohodu pokidao 5-6-20 kom sigurnosnih šrafova,ali za naše područje to nije neophodno (nije na odmet ako ima,ali za iste pare),kod nas se raonik može iskriviti na međaš i to je po meni do ljudske nepažnje-nepoznavanja parcele,desilo se i meni dvaput u životu,pa šta,platio porez na budale i teraj dalje

Kod nas u Srbiji ima bagrem oko njiva ili po neki panj, pa svaki put kad uzmem u zakup novu parcelu , ja se negde zeznem. A moj brat voli da ore siblje izmedju njiva , jer imamo nesavesne komsije koji nikada ne seku svoje siblje, pa zato mora se nesto preduzeti.

I da je imao auto reset sistem na plugu iskrivio bi raonik jer je kvalitet materijala od koga je raonik napravljen malo jači od plastelina.Isto tako sam iskrivio nov raonik a nisam nigde zapeo a to se desilo prilikom otvaranja brazde,plug je samo iskočio napolje i imao sam šta da vidim a orano je sojište nikakva ardala,kamenolom i tome slično.

Nazad
Vrh