Surdonja
Član
Kad vec pomenuste moze i da je hektar isto sto i jutro i tri frtalja. Odosmo od teme.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
suzen na zadju rupu na rucici za otvaranje tj.sirenje brazdi. a orem prvom brzom na nekih 1800 obrtaja maltene pun gas a dubina 25 do 30cm a da i naspanovan je zateznim lancem da ne bezi na veliku... i leti kroz njivu ne oseca plug. a vec rekao da sipam loz ulje i nisam napomenuo da je odradjena full generalka i menjac i hidraulik i trap do neke granice... plug se samo trese daske pune i strercne kad izvali soluntiju od grudve... eto obj.sve do detaljaKoliko je suzen, koliki mu je zahvat. Kojom brzinom vozis. Ja ispod 16-17l po hektaru apsolutno nikad nisam bio, ove godine preko 25l do blizu 30 po hektaru.
Sta sad to znaci?Ja sam danas zavrsio moje oranje za ovu godinu,imam jos oko 30kj usluznd jedne nive u ritu sam odustao,nisam posao tri metra i vec mi je pukao sigurnosni sraf i iskrivio mi se raonik.Tu njivu cu samo da istanjiram i ostavim do proleca.
izgleda da je tako druze... ali postavicu i snimak ako se snadjem...Moja dubina je 25 mada me negde izbaci na 20 vozim isto prvom. Ove jeseni sam orao sa d2, crvenim i zutim loz uljem, u principu potrosnja mi je bila ista, sa zutim lozakom za nijansu manja. Ocigledno je tvoja zemlja laksa za obradu od moje.
Veruj mi nemam pojma.Deluje kao vlazna a odvaljuje se kao beton.To je neka ritska crnica i po najvecoj susi izgleda kao da je vlazna,a inace to 1kj radim u zakup trecu godinu i nemam nekog iskustva sa takvim zemljistemSta sad to znaci?
Da li je zemlja vlazna ili suva?
Pitam jer isto tako i moja jedna parcela izgleda.
Meni se sve cini da je to vlazno,da li bi neke kise pomogle?
Припрема за воћњак. А и парлог, кажу, обавезно 70 цм. Не знам па се распитујем. Исто кажу да би сваке 4-5 године требало тако дубоко ићи због "плужног табана" а ја сам схватио да је то набијени слој испод уобичајеног дохвата плуга.Ko to ore na 70 cm?? mislite na podrivanje?