Mušovac
Član
Lose ti je nastelovana prva brazda,mnogo ti pravi velike brazde na spojevima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Plug ti nije dobro namjesten, zadnja brazda ide najdublje a prva upola plice i moguce i uze od ostale dvije, a i izgleda nije vodoravno, zato imas te spojeve na sastavima a i poluge na traktoru izgleda nisu na istoj visini.Znam, namjerno sam je povećao da više hvata. Prva je oko 40-45 cm. Jako lako se ore pa sam povećao zahvat tu, nabere se a nije mi bitno da oranje bude ravno, ovdje će ići rototiler pa pšenica, on poravna i kamenje.
Jedan kaže da mi prva hvata više a ti kažeš da hvata manje. Prvu sam proširio pa hvata oko 5-10cm više, nabere se 5-10m na 100 prolaza. Poluge su iste dužine, podesio prije početka oranja na 79cm obje ali nagib lijeve i desne strane pluga nije dobar, to znam. Parcele su valovite i nikada ne mogu udesiti da je plug uvijek vertikalan, nekad imam nagib ulijevo, nekad više udesno pa udesim da je otprilike dobar i orem tako. Na svakih 5-6 metara imam promjene nagiba na parceli pa ne mogu stalno izlaziti i podešavati nagib pluga. Bitno mi je da uzorem, izgled oranja mi ni najmanje nije važan.Plug ti nije dobro namjesten, zadnja brazda ide najdublje a prva upola plice i moguce i uze od ostale dvije, a i izgleda nije vodoravno, zato imas te spojeve na sastavima a i poluge na traktoru izgleda nisu na istoj visini.
2x veca kolicina zemlje ti ide preko zadnje daske u odnosu na prvu dasku.
Nisam ni ja u ravnoci,kao sto je napisao ima odstupanja kada su bregovi na jednu pa na drugu stranu i slicno.Ali ovo je bas katastrofa rastelovano.Човек не живи у Војводини, орање и страни никад не може да буде добро као у равници, задњи крај трактора мало бежи низ брдо, а плуг још више.
Послато са RMX3624 помоћу Тапатока
Nije to nov traktor da stelujes duzinu poluga,istrosena ramena itd. Napumpaj gume na isti tlak , lijevu desnu.Jedan kaže da mi prva hvata više a ti kažeš da hvata manje. Prvu sam proširio pa hvata oko 5-10cm više, nabere se 5-10m na 100 prolaza. Poluge su iste dužine, podesio prije početka oranja na 79cm obje ali nagib lijeve i desne strane pluga nije dobar, to znam. Parcele su valovite i nikada ne mogu udesiti da je plug uvijek vertikalan, nekad imam nagib ulijevo, nekad više udesno pa udesim da je otprilike dobar i orem tako. Na svakih 5-6 metara imam promjene nagiba na parceli pa ne mogu stalno izlaziti i podešavati nagib pluga. Bitno mi je da uzorem, izgled oranja mi ni najmanje nije važan.
kod nas u postrnoj soji mozda cak i vise nego prosle godine...bas ima dosta rupa..a sudeci po rupama u kanalima i na vecini njiva mislim da i ove godine ce biti 2x predsjetveno trovanje, prije nicanja, i 2x nakon nicanjaJedno zapažanje - od miševa ni traga ni glasa. Ptica na oranju kakvih hoćeš vrane ,galebovi, čvorci.