Oranje

Ma kakvi, sa IMT nisam dugo orao, orao je stari J.D sa dobrom kabinom.
Rano sam orao jer sam bolovao od toga da prvi sve uradim, posle kad udari gorušica i ostali korovi j.bao sam samog sebe.O lomljenju raonika, sigurnosnih šrafova, kolenastih osovina i ostalih stvari da ne pišem.

Maticu, jel postoji razlog zasto nisi i dalje ostao veran zutoj felni ili su se takve okolnosti nametnule?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

WX5uI1S.jpeg
FA9lQ4w.jpeg

ovako se ore kod nas
Drugar salje :ROFLMAO: 🤪
Moli boga da padne ono od nedelje pa da poseje repicu

Пре недељу, дана када сам ишао, за Суботицу уз ауто пут су баш доста њих орали. Ту је негде од Жедник до Суботице било леда и кише каже ми директор. Лепо се орало одма су дрљали и ваљали вероватно за репицу.

Kakvo bi gruberisanje bilo sad za zimsko? Isao bi gruberom? Strnjiste 2x tanjiraca i totalni.
Plasim se da bi posle neke kise opet niklo neki K*

Prvi put vozim rusa,pa sam hteo da pitam jel obavezan točak za plug.U pitanju je 757 plug.
NE! Kada se plug dobro podesi šta će mi točak. Uostalom vidi se na videu kako ore. Jedino se treba posesiti ona mala ručica ispod sedišta da stoji na položaj pozicija a NE sila. Na sili treba točak.

To zavisi od hidraulika na traktoru, da li je ovaj noviji ili stariji tip, i naravno ispravnosti istog...

A sta to ima noviji tip a nema stariji, mislite na monoblok? Ako moze ukratko i za to sta je za nas neiskusne toliko :geek:
Elem, ja sam uvek za tocak, kad sam ga montirao na plug i orao sa imt preporodio sam se, ne okrecem se kad nastelujem dubinu, onako jeste da on ima top hidrauliku, ali sam morao cackati kad naidje na mekano pa potone

Pa nije isto ako ti je stari rus koji nema ručicu hidraulika pored sedišta već samo one ručke pored volana, ili ako je noviji koji ima ručicu hidraulike pored sedišta. Traktori sa monoblok hidraulikom su najnoviji i tu hidrauliku ni ne poznajem.

NE! Kada se plug dobro podesi šta će mi točak. Uostalom vidi se na videu kako ore. Jedino se treba posesiti ona mala ručica ispod sedišta da stoji na položaj pozicija a NE sila. Na sili treba točak.
Ja se ne bih složio sa tim. U tom načinu praktično odrediš neku visinu (u slučaju oranja to je dubina) koju hidraulika održava u odnosu na traktor a ne u odnosu na tlo. Tako se ima konstantna dubina samo kad je ravno tlo kao kod tebe na snimku. Pri tome gubiš plivajući rad hidraulika, a i teže je traktoru. Šta se npr. desi kad naiđeš točkom traktora na humku od miševa?

Nazad
Vrh