Ne seuem, ladno ovih dana, moram cekati prolece. Nece me 2 zetve.Pa ti seješ repu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne seuem, ladno ovih dana, moram cekati prolece. Nece me 2 zetve.Pa ti seješ repu.
Zašto? Koja je onda svrha grupisanja?Nisam ja veliki proizvodjač.
Kod nas su usitnjene parcele. Ali sam ja dobar deo grupisao. Na primer na jednom mestu imam 7-8 parcela, jedna pored druge, na drugom 5-6, i tako. Ali svaka se radi zasebno.
Ako mene pitaš jel nemam toliko novaca, šta bi onda pitao one što rade 300-400-500 hektara???
Kada smo kod kašnjenja, ja sam raž posejao 4. decembra.Ау, сунце ти калајисано - не памтим када сам касније завршио орање. До сада је било да дође крај октобра или почетак новембра, а ја завршавам, а ево ове јесени (да не кажем зиме) касним са тиме барем месец и по, па и два.
Ако ми је за утеху, ова последња њива, коју сам данас "процесирао" је ишла лепо као ни једна друга ове јесени. Још да ми се струја на трактору напрасно шлогирала, рекао бих да сам орање завршио са уживањем.
Parcele su pod zakupom.Zašto? Koja je onda svrha grupisanja?
Tako je. Kad dodjem u taj deo odradim sve, i zato mi je bitno da mi je tu jedna kultura. Naročito kad je žetva.Onda ti grupisanje znači samo zbog putovanja do njive, i ništa više?
To je to, sveta medja, pre ce ti oprostiti da mu srusis ogradu od dvorista nego da mu preores medjuAko ste gledali Selo Gori a. Baba se češlja, kad onaj Nestor kaže da je Mitru bio stric, a razlog zašto više nije je taj što mu je preorao medjak. Pa kaže, hteo sam da ga zakoljem
E tako je i kod nas.