Oranje

Ja recimo uvijek imam viška slobodnog vremena, evo sad u tom višku vremena skidam letvu volana na mom terencu 😁

Mi stajnjak izvlacimo na kraj njiva i tu stoji nekad i po dve godine. Kada razbacivamo onda sin tovar ja rasturam njemu je nazad zakacen plug i cim ja zavrsim jedan prohod on ore taj prohod dok ja rasturam sledeci tu stajnjak ne stoji ni pola sata gore.

Mi stajnjak izvlacimo na kraj njiva i tu stoji nekad i po dve godine. Kada razbacivamo onda sin tovar ja rasturam njemu je nazad zakacen plug i cim ja zavrsim jedan prohod on ore taj prohod dok ja rasturam sledeci tu stajnjak ne stoji ni pola sata gore.
Komšo pa to više nije rit neg leja. :unsure: :ppozdrav: (y);) ,ti si s takvim poslom svu slatinu pokvario.

Kod nas tako ostavis stajnjak na gomili na njivi pa dobijes kaznu od drzave

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ау, сунце ти калајисано - не памтим када сам касније завршио орање. До сада је било да дође крај октобра или почетак новембра, а ја завршавам, а ево ове јесени (да не кажем зиме) касним са тиме барем месец и по, па и два.

Ако ми је за утеху, ова последња њива, коју сам данас "процесирао" је ишла лепо као ни једна друга ове јесени. Још да ми се струја на трактору напрасно шлогирала, рекао бих да сам орање завршио са уживањем.

Epa ja ga još nisam sreo da radi puno a da ima ful iskorištenje, doduše ima i onih koji rade malo a loše. Poenta je iskoristiti maksimalno m2 zemlje. Moja zemlja je pološa za ratarstvo, ali u paprikama jedino što sam čuo da je Zeleni hit oborio moj rekord u prinosu.

Nisam ja veliki proizvodjač.
Kod nas su usitnjene parcele. Ali sam ja dobar deo grupisao. Na primer na jednom mestu imam 7-8 parcela, jedna pored druge, na drugom 5-6, i tako. Ali svaka se radi zasebno.

Ako mene pitaš jel nemam toliko novaca, šta bi onda pitao one što rade 300-400-500 hektara???

Nazad
Vrh