Oranje

Pa ozbiljno, zakacio sam ga ima skoro mesec dana i eno ga jos uvek zakacen..
Hteo sam za vikend da ga perem ali nisam stigao, dobice kupanje sutra-prekosutra i onda otkacinjem, premazujem i nista ne diram do sledece godine.

Što reče jedan moj komšija,zakačio ga k˙o kecelju ništa podešavanje u radu,nebitno koja je priključna mašina u pitanju:haha:

Miladine, uz svo poštovanje, nisam još našao vremena niti sam učio o uglu lemeša. Lepo je to što Vi znate, ali ipak je preterano da skidam 6 lemeša i menjam ugao.
Kao što vi kažete, da većina nas ne zna ništa oko mašina, samo da ih zakači. Ja Vama kažem da bih tu količinu zemlje izašovio, brže bi mi bilo nego da menjam ugao lemeša

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Što reče jedan moj komšija,zakačio ga k˙o kecelju ništa podešavanje u radu,nebitno koja je priključna mašina u pitanju:haha:
Taman posla, plug je uredno podesen, radi sve u 16 ;) Nemam razloga za ponovna podesavanja jer nista ne menjam na traktoru, podizne poluge stoje ujednaceno i za druge operacije. Prva podesavanja su potrajala lane, bilo je problema dok sam pohvatao neke stvari ali kad ga jednom namestis i uvek agregiras sa istim traktorom onda nema zime :) Zlu ne trebalo jedino da se nesto desi pa da mora da se sredjuje i ponovo steluje..

Nisam rekao da većina nezna ništa o plugu nego ovi što se zezaju na moj račun, a to što ti radiš puno pa nemaš kada da riktaš ugao na lemešu,to ja shvatam kao da bi i ti riktao da imaš vremena. Samo da znaš da to nije šahovska tabla pa da stalno pomičeš figure. Pošto se hvalite kako vam pravi lemeši traju dugo onda je to samo jednom podešeno i završena priča. I još nešto kolega i da imam 1000 duluma i 6 brazdi moji lemeši bi radili onako kako fizika i priroda nalaže, takav sam, sve mora da radi kako treba a ne na silu.

Bojanče, to su dve firme. Ova prva se zove FOP IMT Novi Bečej i bavi se proizvodnjom polj.mehanizacije i naravno prodajom iste.
A Agrotech je sasvim druga firma iz Trešnjevca-Kanjiža i bavi se trgovinom. Tu je direktor Imre Bata.
Ja sam pre desetak dana kupio plug FOP 756.3. Agrotech je posle propasti Vogela zakupio pa potom otkupio FOP Novi Becej. Vlasnici su Madjari.

Nisam rekao da većina nezna ništa o plugu nego ovi što se zezaju na moj račun, a to što ti radiš puno pa nemaš kada da riktaš ugao na lemešu,to ja shvatam kao da bi i ti riktao da imaš vremena. Samo da znaš da to nije šahovska tabla pa da stalno pomičeš figure. Pošto se hvalite kako vam pravi lemeši traju dugo onda je to samo jednom podešeno i završena priča. I još nešto kolega i da imam 1000 duluma i 6 brazdi moji lemeši bi radili onako kako fizika i priroda nalaže, takav sam, sve mora da radi kako treba a ne na silu.
Kad si već kod prirode,
Jesi li orao nekad u brdskim predelima, parcelama nepravilne konfiguracije, oblika, različitih tipova zemljišta (po 5-6 tipova zemlje na jednoj parceli od hektar-dva), bočnih nagiba, uvala i sličnog???

E da imas tih 100 hektara imao bi druge brige ne bi se raonicima bavio.

Kada je tolika filozofija nastala oko običnog pluga, kakva je tek filozofija oko žene. Ako klin ne paše, onda zove komšiju....

Znam da Fop ima i neku proizvodnju u Mađarskoj, zato njihova mehanizacija Fop ulazi u Mađarsku subvenciju.
Ove gore kolege što podbadaju nisu na istom mentalnom sklopu sa mnom, zato nemožemo ni komentarisati o oranju i plugu i oranju, a 100 ha zemlje nebih radio ni u snu, jer znam da ako hoću na mojih 3.4 ha zemlje mogu zaraditi daleko više nego nego neko na 100 ha u ratarstvu.

Evo vec sam napisao.
E pa druze niste upravu. Sad sam proverio na sajtu Agencije za privredne registre vlasnici su Imre Karolj Renata i Suzana Bata sa po 24 posto i neki Branko Trninic sa 4 posto. direktor je Robert Kovac kao sto sam rekao. Nabrojani sa prezimenom Bata su vlasnici i Agrotech-a. Tog vaseg Dusana Rakica nema nigde.

Nazad
Vrh