Oranje

Ne razumem proizvodjace traktora koji stave tako male rezervoare da ne moze od jutra do mraka da izdrzi.. Sreca nemam tih problema na Silveru, 240l zapremina a nije veliki potrosac..
Ko da je to neka stavka da se napravi veci rezervoar sad su bar traktori visoki ima dole prostora..
Kod mene na Klasu u teškim operacijama na 1700-1900 obrtaja gorivo do rezerve traje 8 sati i to ti je to. Retko koji proizvođač je napravio da traktor radi duže od 8 sati do rezerve.

Да, ради се у три лепе, милосне... Ја данас око девет почео на кукурузишту са "Фотоном" и "Вогелом" са кога сам скинуо трећу главу, а ове две подесио на захват 35 сантима. Док није засијало око десет-пола једанест, тражио сам разлоге да останем и наставим посао - ем проклизавају токови, ем се лепи сва та маса земље и шушки, ем орање не изгледа нимало реперезентативно. После је ишло како-тако, али знам да сам у цајнтноту, па сам имао стрпљења да завршим тих пет ланаца. Када би било два -три сува дана, било би много боље за орање, али пар сувих дана је сада теже наћи него ексере у праху...

Dobro veče svima, imam problem kose vuče na leopard plugu , nema šanse da ga naštelujem jedino da zovem nekog iskusnog, a da ne cimam čoveka bolje vas da pitam, orem sa leopardom 2* 35 i belarusom 552, jedan raonik je kraći od drugog za 1.5cm , prva brazda hvata više od druge, toliko je plug zakosen da nekad poluga ceše točak , da li je do raonika ili do osovine koju treba pomeriti, ili da je previse zabrazdjen?

-Koliki ti je raspon zadnjih točkova traktora (može od sredine do sredine gume)? (Za dvobrazdni plug je bolje da taj raspon bude manji)
-U kom smislu je raonik kraći - po dužini ili po visini (visina - ako se npr jedan za 1,5cm više pojeo od drugog)? (ako je po dzužini onda to ne igra neku ulogu, ali ako je po visini onda bi trebalo da su raonici približni da bi išli na istu dubinu kod pravilno uštelovanog pluga.)
- Kako stoji kolenasta osovina, tj koliko je izvučena van pluga u desnu stranu gledano u pravcu kretanja? (ne sme biti priljubljena za šasiju pluga već mora biti izvučena bar 10-15cm)
- Kako stoji ručica zabrazd/odbrazd?

Osovinu nastelovati za pocetak.
Onaj deo na nutovima treba da stoji skroz suprotno od onog na drugoj strani.
Mozda su i plazovi losi, i tad nece da ore.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Najbolje bi bilo da nam postaviš par slika a možda i snimak iz oranja da vidimo o čemu se radi... ja orem sa 552 i 757, isti je zahvat pluga, mora da ide lepo, to je idealna kombinacija...
Inače mi danas završili oranje, tj ostala još jedna bašta kad se gazda smiluje da izvuče stajnjak pa da mu to uzorem i da perem mašine. Za kraj danas ostalo suncokretište, sreća pa je nakislo inače bi bilo jako gadno, i ovako je baš tvrdo...

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Ako je zahvat prve brazde,tj kolenasta naštelovana kako treba,i ako su raonici u dobrom stanju plug će orati pristojno bez obzira koliko su se plazovi potrošili...ako su raonici za bacanje onda džaba pišemo...

Nazad
Vrh