Oranje

Milane koji traktor to poore? Pitam čisto informativno, imam traktor iste snage kao NA, ali orem sa dve brazde. Poorem dnevno 5 do 7 kj, ali za ovaj max ide oko tih 12 h, i dodam i nafte.

@aca74
To mi je i ok jer su 2 brazde u pitanju.. Radim sa Same Silver 130 uparen sa Regent plugom na 3x38.
Za ravno 2 sata orem hektar kad je pravilna njiva i da ima duzinu, to sam merio prosle godine. Znaci da su sve takve za 4h bi mi trebalo 8 sati ali postp su dosta nepravilnih onda to ode na 10-12 sati zavisno od ukrupnjenosti, oblika i sl..

Ovo sto kaze Matic, sve zavisi.. Videcemo kakvi ce uslovi biti ove godine jos nisam krenuo u oranje a prosla godina je bila prva sa ovom kombinacijom jer je prosle godine kupljen plug.Taj hektar gde sam merio vreme je bilo kukuruziste, lepo nakisla masa i nije gusilo, brzina je bila oko 7km/h ako se dobro secam..

Danas je išlo solidno, zapaljena strnjka je lepila sporadično, ne paljeno kukuruzovinište nije lepilo.Uslovi nisu baš idealni, trebalo bi da se ocedi i prosuši jer se kaiša u doljama ali nemam baš živaca toliko da čekam pa odbijam od reda parcelu po parcelu.

Ja cu cekati jos neko vreme pa ako se ne prolepsa malo moracu da krenem da skidam jedno po jedno.. Kod nas nije sastavilo 3 dana bez padavina, danas popodne sneg zabeleo krovove..

TAman popodne bilo lepše za oranje i par traktora se pojavilo, počeo i sneg. Uglavnom vidim da se lepo oralo kod drugih,mi vukli stajnjak.

Nazad
Vrh