Oranje

Lulu lako je tebi da oreš ovj pesak. Dođi do mene pa nećešni mrdnuti ni metar. A i da može ovako sitno nikad ne može da ispadne.

Krenuo danas zimsko,ide kao pesma
CVuPQLq.jpg
@ACA RAIC olt 16coli

Danas sam imao kvar na traktoru, pa dok je ponovo stavljen u funkciju prošlo je vreme i ne bih danas završio oranje. Zato se komšija ponudio da mi pomogne pa je ipak gotovo oranje za ovu godinu. Eventualno ću možda preorati uvratine na jednoj njivi koje sam orao dok je još bilo suvo i gde plug nije hteo u zemlju pa su uvratine jako plitko uzorane...

Ala se to kod vas lepo rasipa.
Kiše su lepo otpustile zemljište i sad se jako lepo ore. Taman je, nije ni prevlažno ni suvo. Konkretno, ova zemlja sa snimka je livadska crnica karbonatna na lesnoj terasi. Tek je malo teža za obradu od černozema (bio je prethodnih dana Bubišin snimak oranja - tamo je najkvalitetniji černozem). Inače, u opštini Srbobran je 76% černozema i oko 20% ove livadske crnice, znači po kvalitetu zemljišta smo jako dobri. Ali nas kiša poslednjih godina opasno zaobilazi pa nam prinosi poslednjih godina zaostaju za krajevima sa lošijom zemljom ali sa više kiše...

Kod nas se vecinom ceka ove da zavrsu s dalekovodima pa da mozemo u njive, a kako cujem izgleda obustava radova do 2mj

Svima su nam te parcele pod crveno i nama koji smo u crvenom poticaj nije isplacen jer pise kako nije provedena polj. aktivnost (jesenska obrada tla itd)
Eh muko moja
Jbs poticaj, bit ce dobro samo da netko ne zavrsi u toj provaliji od rupe od ovih sto oru nocu

3eb04918324b0ee0ba3dd63f7b65cde1.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Danas sam imao kvar na traktoru, pa dok je ponovo stavljen u funkciju prošlo je vreme i ne bih danas završio oranje. Zato se komšija ponudio da mi pomogne pa je ipak gotovo oranje za ovu godinu. Eventualno ću možda preorati uvratine na jednoj njivi koje sam orao dok je još bilo suvo i gde plug nije hteo u zemlju pa su uvratine jako plitko uzorane...

Лако је теби Душане кад ти имаш таквог доброг комшију.😀Узгред, јел тај НХ код комшије дошао као замена за некадашњег Класа?

Nazad
Vrh