@Pajdaš Kakvu pripremu radite pred setvu za ovakvo suzbijanje korova i u koje vreme se sta radi ?
Sto se tice pokrova moje iskustvo sto prije nakon skidanja usjeva, e sad problem toga je nedostatak padalina, bude da ja bacim rasipacem pred najavljenih 20-25l nakon skidanja psenice, pa ne padne ni kap…tak da sjetva pokrovnih kod mene varira od 10.07 do 15.09
Sto ranije zatvaranje vlage (proslih godina vec pocetkom veljace), i onda jos jednom dan prije sjetve sa teskom drljacom, sto se tice spricanja mogu ranije jer idem sa slabijim dozama, npr u soji 3splita, tj 2obavezno i 3split/korekcija po potrebi, npr corum 0,5l/ha po splitu, u 90% slucajeva dva splita po 0,5-0,6l/ha u soji odradi sve
@gogo ovo ‘jako’ je upitno zbog nedostatka padalina, a od te ‘silne’ biljne mase u realnosti samo u prosjeku nekih 15-20% zavrsi kao organska tvar, nesto organizmi u tlu pojedu, a 2/3 ispari u nebo
Al dobro koliko je bitno ovaj nadzemni dio biljke toliko je i ovo u tlu
Ja sljedece godine planiram i iza kukuruza i soje neki pokrov posto zetve soje/kukuruza dolaze svake godine sve ranije, jer dugo stoji golo ovako do sjetve/zimske brazde…
Sent from my iPhone using Tapatalk