Oranje

Sremac imas li mozda ne diranu strnjiku?
Ja sam tanjirao jednu strnjiku za ponovnu setvu psenice. Ispalo extra sitno, ali nije dirano do pre 15 dana.

Uvek strništa gde ništa nije dirano idu kao kroz puter.Tanjirana ili ugarena malo morgen, moraju doobro da pokisnu ne bi li zemlja odmekla.

Mnogi su ovde orali za setvu pšenice, i ja sam pola pola,zbog mišova...
Sad sam prešao na tanjiranu strnjiku da orem zimsko,i baš je džombavo ...plug stalno ide gore dole,levo desno,negde se rasipa milina,opet negde trese i izjavljuje televizore...
ovo sam i ja primetio, pa sam se zbunio da mi nije plug ustelovan kako treba, izlazio 10 puta i na kraj skontao da je takva godina...ide lepo sve ok i onda odjednom zabrazdi haos par metara i onda opet fino, neverovatno

Juce drugaru poorao za psenicu,kako ce spremiti pojma nemam.Grudve nisu velike ali su kao kamenje.
380513314_153274321206024_2883145914340704939_n.jpg
To ce kisa da odmekne, uradice se lepo posle....

Sremac imas li mozda ne diranu strnjiku?
Ja sam tanjirao jednu strnjiku za ponovnu setvu psenice. Ispalo extra sitno, ali nije dirano do pre 15 dana.
Ove godine ne...samo tu jednu njivu koju sam morao da tanjiram jer je ona oluja raznela slamu po parceli koju sam pokušao da baliram,grabio na otkose i tako,al opet dosta ostalo,svakako ne bi moglo drugačije da se ore...
I ja sam primetio to što kaže super baća,uvek se tanjirane strnjike teže oru,bar kod mene u ataru...
Mada kaže mi drugar da je situacija skroz drugačija kad se potanjira odmah nakon žetve,al ja to nikad nisam uspevao zbog drugih obaveza i zbog odnošenja slame..

Nemas kome da platis...Samo jedna tanjiraca vucena ima u blizini od 20 diskova i to po ovoj susi samo pisu tanjiri odozgo,dublje ide moja teska drljaca po ledini....Upravo je pala dobra kisa,valjda ce omeksati ovih dana.

Посо од петак, када ме је отерала киша, а и данас нисам успо кренути из дворишта опет спичио пљусак у з ветрину Чалму....

202 наравно и табличка која ради, а све због једног усраног осигурача који је био капутен, није радила....

Nemas kome da platis...Samo jedna tanjiraca vucena ima u blizini od 20 diskova i to po ovoj susi samo pisu tanjiri odozgo,dublje ide moja teska drljaca po ledini....Upravo je pala dobra kisa,valjda ce omeksati ovih dana.
Да би вучена тањирача ишла у земљу када је суво ко ове године, она мора да има по тањиру минимум 110кг притисак, све испод тога пиши пропало за рад и дубину....мана таквих тањирача је што раде грубо, превише грубно из разлога јер је растојње дискова веће од 23цм....

Ne znam,ne razumem se u tanjirace.Uglavnom u mom kraju ni jedna ne moze da ide vise od 5cm da li je do tanjirace ili do zemlje ne znam.Razmisljao sam neku da uzmem ove godine ali posto mi treba samo za psenicu a psenicu sam smanjio max odustao sam.

Ne mogu ove nove kratke tanjirače da rade na 3 cm. Mislim mogu, ali ništa neće uraditi. Minimalno 5 cm da bi iole to ličilo na nešto...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ne treba ti dublje tanjiranje za pšenicu, 3-5cm je dovoljno za setvu. To je moje mišljenje.

Jeste dovoljno ali kako istanjirati na 3-5cm?To je neizvodljivo,neće se izmešati zemlja.

Nazad
Vrh